Gluteenittomat runebergintortut - Dansukker

Gluteenittomat runebergintortut

8 kpl 40 minuuttia
Gluteenittomat runebergintortut ovat herkullisia ja meheviä. Hieman murenevaiset sesonkileivonnaiset kannattaa paistaa paperivuoissa.
Gluteenittomat runebergintortut
Arvioi: (140kpl)

Ainekset

  • 150 g sulatettua voita tai margariinia
  • 1 dl Dansukker Fariinisokeria
  • 1 dl Dansukker Taloussokeria tai Siro erikoishienoa sokeria
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 1 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 dl gluteenitonta korppujauhoa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 munaa
  • ½ dl mantelilikööriä TAI varovasti annostellen manteliaromia tai karvasmanteliaromia

Pinnalle

  • 75 g vadelmamarmeladia
  • 2 dl Dansukker Tomusokeria
  • tilkka vettä

Sekoita rasvan joukkoon kaikki kuivat ainekset. Riko joukkoon munat ja sekoita. Kääntele lopuksi joukkoon mantelilikööri tai -aromi.

Jaa taikina paperisiin muffinivuokiin. Jos vuoat ovat ohutta paperia, laita paperivuoat vielä pieniin kulhoihin tai metalliseen muffinivuokaan.

Kypsennä 200-asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes ne ovat kohonneet ja pinta on kauniin värinen ja kiinteä.

Pursota jokaisen muffinin keskelle vadelmamarmeladia. Sekoita tomusokerin joukkoon vettä sen verran, että saat paksun, mutta pursotettavan tahnan. Pursota tomusokeritahna marmeladin ympärille.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker

;