Gluteenittomat runebergintortut

Gluteenittomat runebergintortut ovat herkullisia ja meheviä. Hieman murenevaiset sesonkileivonnaiset kannattaa paistaa paperivuoissa.

8 kpl

40 minuuttia

Arviot (163 kpl)

Ainekset

150 g sulatettua voita tai margariinia
1 dl Dansukker Fariinisokeria
1 dl Dansukker Taloussokeria tai Siro erikoishienoa sokeria
1 dl mantelijauhetta
1 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl gluteenitonta korppujauhoa
2 tl leivinjauhetta
2 munaa
½ dl mantelilikööriä TAI varovasti annostellen manteliaromia tai karvasmanteliaromia

Pinnalle
75 g vadelmamarmeladia
2 dl Dansukker Tomusokeria
tilkka vettä

Ohjeet

Sekoita rasvan joukkoon kaikki kuivat ainekset. Riko joukkoon munat ja sekoita. Kääntele lopuksi joukkoon mantelilikööri tai -aromi.

Jaa taikina paperisiin muffinivuokiin. Jos vuoat ovat ohutta paperia, laita paperivuoat vielä pieniin kulhoihin tai metalliseen muffinivuokaan.

Kypsennä 200-asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes ne ovat kohonneet ja pinta on kauniin värinen ja kiinteä.

Pursota jokaisen muffinin keskelle vadelmamarmeladia. Sekoita tomusokerin joukkoon vettä sen verran, että saat paksun, mutta pursotettavan tahnan. Pursota tomusokeritahna marmeladin ympärille.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä arkiseen tai juhlavaan kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Kuumaa juomaa

Irish coffee on lämmittävä kahvijuomaklassikko fariinisokerilla, viskillä ja kermavaahdolla.