Gluteenittomat runebergintortut

Gluteenittomat runebergintortut ovat herkullisia ja meheviä. Hieman murenevaiset sesonkileivonnaiset kannattaa paistaa paperivuoissa.

8 kpl

40 minuuttia

Arviot (171 kpl)

Ainekset

150 g sulatettua voita tai margariinia
1 dl Dansukker Fariinisokeria
1 dl Dansukker Taloussokeria tai Siro erikoishienoa sokeria
1 dl mantelijauhetta
1 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl gluteenitonta korppujauhoa
2 tl leivinjauhetta
2 munaa
½ dl mantelilikööriä TAI varovasti annostellen manteliaromia tai karvasmanteliaromia

Pinnalle
75 g vadelmamarmeladia
2 dl Dansukker Tomusokeria
tilkka vettä

Ohjeet

Sekoita rasvan joukkoon kaikki kuivat ainekset. Riko joukkoon munat ja sekoita. Kääntele lopuksi joukkoon mantelilikööri tai -aromi.

Jaa taikina paperisiin muffinivuokiin. Jos vuoat ovat ohutta paperia, laita paperivuoat vielä pieniin kulhoihin tai metalliseen muffinivuokaan.

Kypsennä 200-asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes ne ovat kohonneet ja pinta on kauniin värinen ja kiinteä.

Pursota jokaisen muffinin keskelle vadelmamarmeladia. Sekoita tomusokerin joukkoon vettä sen verran, että saat paksun, mutta pursotettavan tahnan. Pursota tomusokeritahna marmeladin ympärille.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Maistuvat luumut

Tutustu sivustomme herkullisiin luumujälkiruoka- ja marmeladiresepteihin.

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?