Ainekset
5 dl maitoa
1 rkl psylliumia
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 rkl kardemummaa
3 dl hienoa gluteenitonta jauhoseosta
4 dl karkeaa gluteenitonta jauhoseosta
100 g sulatettua voita
Täyte
200 g maitorahkaa
½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 kananmuna
½ luomuappelsiinin kuoriraaste
(½ dl rusinoita)
Voiteluun
1 kananmuna
Ohjeet
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää joukkoon psyllium ja anna turvota muutama minuutti.
Murenna hiiva joukkoon ja sekoita, kunnes se on liuennut. Lisää suola, sokeri, kardemumma ja gluteenittomat jauhoseokset sekoittaen. Vaivaa lopuksi joukkoon sulatettu voi. Lisää tarvittaessa gluteenittomia jauhoja sen verran, että taikina on muotoiltavaa.
Leivo työlaudalla pyöreiksi pulliksi ja anna kohota lämpimässä paikassa leivinpaperilla vuoratulla pellillä. Jätä riittävästi kohoamisvaraa.
Valmista sillä välin täyte. Sekoita maitorahkan joukkoon sokeri, rikottu muna, hyvin pestyn appelsiinin raastettu kuori ja halutessasi rusinat.
Paina kohonneisiin pulliin kolo jauhotetun juomalasin pohjalla. Täytä kolo rahkaseoksella. Voitele reunat rikotulla munalla.
Paista 200–225 asteessa uunin keskiritilätasolla 10–15 minuuttia, kunnes pullat ovat kauniin värisiä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Onnea isälle!
Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Letut, pannukakut ja vohvelit
Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!