Gluteenittomat pullaneliöt

Tällä reseptillä leivot sekä gluteenitonta että kananmunatonta pullaa.

12–16 annospalaa

1 tunti

Arviot (0 kpl)

Ainekset

5 dl maitoa
25 g hiivaa
2 tl psylliumia
1 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
1–2 rkl kardemummaa
7 dl gluteenitonta jauhoseosta (+ 1/2 tl ksantaania)
100 g margariinia

Pinnalle
muna, maitoa tai sokerivettä
Dansukker Rapeaa Raesokeria

Ohjeet

Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva ja psyllium. Anna ainesten turvota noin 10 minuuttia. Lisää joukkoon sokeri, kardemumma ja gluteeniton jauhoseos. Sekoita lopuksi joukkoon sulatettu margariini.

Laita taikina ilman kohotusta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja painele tasaiseksi. Anna kohota lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.

Voitele pullalevy ja ripottele päälle raesokeria. Paista 200-asteisessa uunissa, kunnes pinta on kauniin värinen. Leikkaa annospaloiksi ja nauti!

Vinkki!
Pakasta annospalat ja ota sulamaan tarvittava määrä.

Reseptissä käytetyt psyllium ja ksantaani ovat gluteenittomassa leivonnassa käytettyjä apuaineita, jotka parantavat rakennetta. Niitä myydään hyvin varustelluissa marketeissa leivontahyllyllä.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.