Gluteenittomat pullaneliöt

12–16 annospalaa 1 tunti
Tällä reseptillä leivot sekä gluteenitonta että kananmunatonta pullaa.
Gluteenittomat pullaneliöt
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 5 dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 2 tl psylliumia
  • 1 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
  • 1–2 rkl kardemummaa
  • 7 dl gluteenitonta jauhoseosta (+ 1/2 tl ksantaania)
  • 100 g margariinia

Pinnalle

  • muna, maitoa tai sokerivettä
  • Dansukker Rapeaa Raesokeria

Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva ja psyllium. Anna ainesten turvota noin 10 minuuttia. Lisää joukkoon sokeri, kardemumma ja gluteeniton jauhoseos. Sekoita lopuksi joukkoon sulatettu margariini.

Laita taikina ilman kohotusta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja painele tasaiseksi. Anna kohota lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.

Voitele pullalevy ja ripottele päälle raesokeria. Paista 200-asteisessa uunissa, kunnes pinta on kauniin värinen. Leikkaa annospaloiksi ja nauti!

Vinkki!
Pakasta annospalat ja ota sulamaan tarvittava määrä.

Reseptissä käytetyt psyllium ja ksantaani ovat gluteenittomassa leivonnassa käytettyjä apuaineita, jotka parantavat rakennetta. Niitä myydään hyvin varustelluissa marketeissa leivontahyllyllä.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker