Gluteenittomat pullaneliöt

Tällä reseptillä leivot sekä gluteenitonta että kananmunatonta pullaa.

12–16 annospalaa

PT55M

1 tunti

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

5 dl maitoa
25 g hiivaa
2 tl psylliumia
1 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
1–2 rkl kardemummaa
7 dl gluteenitonta jauhoseosta (+ 1/2 tl ksantaania)
100 g margariinia

Pinnalle
muna, maitoa tai sokerivettä
Dansukker Rapeaa Raesokeria

Ohjeet

Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva ja psyllium. Anna ainesten turvota noin 10 minuuttia. Lisää joukkoon sokeri, kardemumma ja gluteeniton jauhoseos. Sekoita lopuksi joukkoon sulatettu margariini.

Laita taikina ilman kohotusta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja painele tasaiseksi. Anna kohota lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.

Voitele pullalevy ja ripottele päälle raesokeria. Paista 200-asteisessa uunissa, kunnes pinta on kauniin värinen. Leikkaa annospaloiksi ja nauti!

Vinkki!
Pakasta annospalat ja ota sulamaan tarvittava määrä.

Reseptissä käytetyt psyllium ja ksantaani ovat gluteenittomassa leivonnassa käytettyjä apuaineita, jotka parantavat rakennetta. Niitä myydään hyvin varustelluissa marketeissa leivontahyllyllä.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hämähäkit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Hurmaava mustikkakakku

Onnea isälle!

Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Amerikkalaiset pannukakut

Letut, pannukakut ja vohvelit

Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.  

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!