Gluteenittomat lime-kookoskuppikakut

Limetillä ja kookoksella maustetut kuppikakut kuorrutetaan rahka-kermavaahdolla.

10 kpl

PT25M

½ tuntia

Arviot (12 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2 munaa
1 dl Dansukker Fariinisokeria
1 dl kookosmaitoa
1 dl (100 g) sulatettua voita tai margariinia tai rypsiöljyä
2 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
yhden luomulimetin raastettu kuori

Pinnalle
2 ½ dl vispikermaa
100 g maitorahkaa
¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria

Ohjeet

Sekoita munat ja fariinisokeri. Lisää kookosmaito ja rasva. Lisää keskenään sekoitetut gluteeniton jauhoseos, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Raasta joukkoon hyvin pestyn limetin kuori. Sekoita taikina tasaiseksi puuhaarukalla.

Jaa taikina muffinivuokiin ¾ vuoan tilavuudesta. Mikäli käytät ohuita muffinivuokia, on hyvä käyttää lisäksi muffinipeltiä, jotta muffinit pysyvät kauniimman muotoisina.

Paista 200-asteisessa uunissa toiseksi alimmalla ritilätasolla noin 15 minuuttia.

Kuorruta jäähtyneet muffinit. Vaahdota vispikerma. Vatkaa joukkoon maitorahka. Mausta sokereilla. Pursota keoiksi muffinien pinnalle.

Vinkki!
Kuppikakut ovat maidottomia, jos käytät rypsiöljyä etkä kuorruta niitä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?