Ainekset
2 munaa
1 dl Dansukker Fariinisokeria
1 dl kookosmaitoa
1 dl (100 g) sulatettua voita tai margariinia tai rypsiöljyä
2 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
yhden luomulimetin raastettu kuori
Pinnalle
2 ½ dl vispikermaa
100 g maitorahkaa
¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
Ohjeet
Sekoita munat ja fariinisokeri. Lisää kookosmaito ja rasva. Lisää keskenään sekoitetut gluteeniton jauhoseos, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Raasta joukkoon hyvin pestyn limetin kuori. Sekoita taikina tasaiseksi puuhaarukalla.
Jaa taikina muffinivuokiin ¾ vuoan tilavuudesta. Mikäli käytät ohuita muffinivuokia, on hyvä käyttää lisäksi muffinipeltiä, jotta muffinit pysyvät kauniimman muotoisina.
Paista 200-asteisessa uunissa toiseksi alimmalla ritilätasolla noin 15 minuuttia.
Kuorruta jäähtyneet muffinit. Vaahdota vispikerma. Vatkaa joukkoon maitorahka. Mausta sokereilla. Pursota keoiksi muffinien pinnalle.
Vinkki!
Kuppikakut ovat maidottomia, jos käytät rypsiöljyä etkä kuorruta niitä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?