Gluteenittomat kinuskiset laskiaispullat - Dansukker

Gluteenittomat kinuskiset laskiaispullat

18–20 kappaletta 3 tuntia
Tämä laskiaisherkku on kuin kinuskikakku pullan muodossa! Gluteeniton laskiaispulla täytetään ja kuorrutetaan herkullisella kinuskilla.
Gluteenittomat kinuskiset laskiaispullat
Arvioi: (9kpl)

Ainekset

  Taikina

  • 125 g voita tai margariinia
  • 2 ½ dl kevyt- tai täysmaitoa
  • 25 g hiivaa
  • 4 tl kardemummaa
  • ¾ tl suolaa
  • 1 ½ dl Dansukker Fariinisokeria
  • 1 muna
  • n. 8 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta *)

  Voiteluun

  • kananmunaa

  Täyte- ja kuorrutekinuski

  • 4 dl Dansukker Fariinisokeria
  • 4 dl kuohukermaa

  Kermavaahto

  • 2 dl vispikermaa
  • 1 tl Dansukker Taloussokeria
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

  Pinnalle

  • gluteenittomia koristerakeita

  *) Tämä on esimerkkimäärä Semper Fin Mix -jauhoseosta. Jauhojen menekki vaihtelee suuresti merkistä riippuen. Viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta kului pari desilitraa vähemmän, ole siis tarkkana. Jauhoseos vaikuttaa sekä pullan ulkonäköön että suutuntumaan. Semperin jauhoseoksesta tehty pulla repeili hieman päältä, mutta tuotti Viljatuotetta (kuvissa) pehmeämmän rakenteen. Kokeilemalla löydät oman suosikkisi.

  Sulata voi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva.

  Sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Sekoita maitoon kardemumma, suola, fariinisokeri ja muna. Lisää noin 2/3 jauhoista pieni määrä kerrallaan.

  Sekoita sitten joukkoon voisula. Voit hoitaa sekoittamisen aluksi vispilällä ja myöhemmin kädellä tai taikinakoukuilla.

  Toimi lopun jauhoseoksen lisäämisen kanssa seuraavasti riippuen siitä, leivotko ensimmäistä kertaa tällä jauhoseoksella:

  1) Käytät jauhoseosta ensimmäistä kertaa, etkä ole varma oikeasta määrästä. Älä lisää suin päin kaikkia jauhoja, sillä kuiva taikina on yksi gluteenittoman pullan tyypillisimmistä virheistä. Vaivaa taikinaa 5 minuuttia siinä vaiheessa, kun se on vielä niin notkeaa, että sitä voi sekoittaa esimerkiksi puuhaarukalla. Vaivaamisen aikana taikina muuttuu hieman paksummaksi. Lisää tämän jälkeen jauhoja pikkuhiljaa tunnustellen. Taikinan ei kuulu muuttua yhtä paksuksi kuin vehnäpullaa leipoessa eli irrota kädestä tai taikinakoukuista. Vaikka taikina vaikuttaa löysältä, kokeile saatko muotoiltua siitä pullia – se onnistuu yllättävänkin löysästä taikinasta, kun puhdistat kädet taikinasta ja käytät hieman jauhoja apuna. Muista, että mieluummin liian pehmeä kuin liian kova pulla!

  2) Jauhoseos on sinulle entuudestaan tuttu ja tarvittava jauhomäärä on näin tiedossasi. Lisää loput jauhot vähitellen ja vaivaa taikinaa lopuksi 5 minuuttia kädellä tai taikinakoukuilla.

  Taikinaa ei tarvitse kohottaa. Leivo taikinasta käsiesi välissä pullia ja nosta pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota liinalla peitettynä noin puoli tuntia. Varaudu siihen, että pullat eivät kohoa samalla tavalla kuin vehnäpullaa leipoessasi.

  Voitele munalla (jos et kuorruta pullia kinuskilla, voit ripotella pinnalle raesokeria).

  Paista 200 asteessa n. 12 minuuttia. Gluteeniton pulla jää paistopinnaltaan vaaleammaksi, joten varo paistamasta kuivaksi. Voit verrata paistoaikaa vehnäpullan paistoaikaan.

  Anna pullien jäähtyä. Leikkaa pullille ohuet hatut.

  Mittaa fariinisokeri ja kerma kattilaan. Keitä välillä sekoitellen 10–15 minuuttia, kunnes kinuskin lämpötila on 110 astetta. Levitä puolet kinuskista pullien pohjaosien päälle. Halutessasi voit antaa kinuskin valua pullan ulkopintaa pitkin. Anna jäähtyä. Säästä loput kinuskista kuorruttamiseen.

  Mittaa kulhoon kerma ja sokerit. Vatkaa vaahdoksi. Laita kermavaahto pursotuspussiin, jossa on pyöreä tylla (n. 11 mm). Pursota kinuskitäytteen päälle kermavaahtopalluroita. Nosta hattu päälle.

  Lämmitä kinuski uudelleen, jotta se notkistuu. Lusikoi hattujen päälle.

  Koristele syötävillä sydämillä tai muilla koristerakeilla. Nauti mahdollisimman pian.

  Vinkki!
  Jos laitat kinuskia vain pullan väliin tai hatun päälle, puolikas annos riittää.

  Resepti ja kuva: Kinuskikissa


  ;