Gluteenittomat kinuskiset laskiaispullat

Tämä laskiaisherkku on kuin kinuskikakku pullan muodossa! Gluteeniton laskiaispulla täytetään ja kuorrutetaan herkullisella kinuskilla.

18–20 kappaletta

PT1H

3 tuntia

Arviot (35 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Taikina
125 g voita tai margariinia
2 ½ dl kevyt- tai täysmaitoa
25 g hiivaa
4 tl kardemummaa
¾ tl suolaa
1 ½ dl Dansukker Fariinisokeria
1 muna
n. 8 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta *)

Voiteluun
kananmunaa

Täyte- ja kuorrutekinuski
4 dl Dansukker Fariinisokeria
4 dl kuohukermaa

Kermavaahto
2 dl vispikermaa
1 tl Dansukker Taloussokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Pinnalle
gluteenittomia koristerakeita

Ohjeet

*) Tämä on esimerkkimäärä Semper Fin Mix -jauhoseosta. Jauhojen menekki vaihtelee suuresti merkistä riippuen. Viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta kului pari desilitraa vähemmän, ole siis tarkkana. Jauhoseos vaikuttaa sekä pullan ulkonäköön että suutuntumaan. Semperin jauhoseoksesta tehty pulla repeili hieman päältä, mutta tuotti Viljatuotetta (kuvissa) pehmeämmän rakenteen. Kokeilemalla löydät oman suosikkisi.

Sulata voi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva.

Sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Sekoita maitoon kardemumma, suola, fariinisokeri ja muna. Lisää noin 2/3 jauhoista pieni määrä kerrallaan.

Sekoita sitten joukkoon voisula. Voit hoitaa sekoittamisen aluksi vispilällä ja myöhemmin kädellä tai taikinakoukuilla.

Toimi lopun jauhoseoksen lisäämisen kanssa seuraavasti riippuen siitä, leivotko ensimmäistä kertaa tällä jauhoseoksella:

1) Käytät jauhoseosta ensimmäistä kertaa, etkä ole varma oikeasta määrästä. Älä lisää suin päin kaikkia jauhoja, sillä kuiva taikina on yksi gluteenittoman pullan tyypillisimmistä virheistä. Vaivaa taikinaa 5 minuuttia siinä vaiheessa, kun se on vielä niin notkeaa, että sitä voi sekoittaa esimerkiksi puuhaarukalla. Vaivaamisen aikana taikina muuttuu hieman paksummaksi. Lisää tämän jälkeen jauhoja pikkuhiljaa tunnustellen. Taikinan ei kuulu muuttua yhtä paksuksi kuin vehnäpullaa leipoessa eli irrota kädestä tai taikinakoukuista. Vaikka taikina vaikuttaa löysältä, kokeile saatko muotoiltua siitä pullia – se onnistuu yllättävänkin löysästä taikinasta, kun puhdistat kädet taikinasta ja käytät hieman jauhoja apuna. Muista, että mieluummin liian pehmeä kuin liian kova pulla!

2) Jauhoseos on sinulle entuudestaan tuttu ja tarvittava jauhomäärä on näin tiedossasi. Lisää loput jauhot vähitellen ja vaivaa taikinaa lopuksi 5 minuuttia kädellä tai taikinakoukuilla.

Taikinaa ei tarvitse kohottaa. Leivo taikinasta käsiesi välissä pullia ja nosta pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota liinalla peitettynä noin puoli tuntia. Varaudu siihen, että pullat eivät kohoa samalla tavalla kuin vehnäpullaa leipoessasi.

Voitele munalla (jos et kuorruta pullia kinuskilla, voit ripotella pinnalle raesokeria).

Paista 200 asteessa n. 12 minuuttia. Gluteeniton pulla jää paistopinnaltaan vaaleammaksi, joten varo paistamasta kuivaksi. Voit verrata paistoaikaa vehnäpullan paistoaikaan.

Anna pullien jäähtyä. Leikkaa pullille ohuet hatut.

Mittaa fariinisokeri ja kerma kattilaan. Keitä välillä sekoitellen 10–15 minuuttia, kunnes kinuskin lämpötila on 110 astetta. Levitä puolet kinuskista pullien pohjaosien päälle. Halutessasi voit antaa kinuskin valua pullan ulkopintaa pitkin. Anna jäähtyä. Säästä loput kinuskista kuorruttamiseen.

Mittaa kulhoon kerma ja sokerit. Vatkaa vaahdoksi. Laita kermavaahto pursotuspussiin, jossa on pyöreä tylla (n. 11 mm). Pursota kinuskitäytteen päälle kermavaahtopalluroita. Nosta hattu päälle.

Lämmitä kinuski uudelleen, jotta se notkistuu. Lusikoi hattujen päälle.

Koristele syötävillä sydämillä tai muilla koristerakeilla. Nauti mahdollisimman pian.

Vinkki!
Jos laitat kinuskia vain pullan väliin tai hatun päälle, puolikas annos riittää.

Resepti ja kuva: Kinuskikissa

Muita reseptejä

Nopeat munkit

Nopeat munkit

Tällä ohjeella pienet sokerimunkit valmistuvat alusta loppuu...

Arvioi resepti

Vegaaniset vaniljamunkit

Vegaaniset vaniljamunkit

Paras munkkitaikina leivotaan veteen ilman kananmunaa. Nämä ...

Arvioi resepti

Kinuskimunkit

Kinuskimunkit

Herkullisten vappumunkkien päällä on helppo kinuskikuorrute ...

Arvioi resepti

Miljonäärin donitsit

Miljonäärin donitsit

Vapun mehevimpien uunidonitsien innoittaja on klassinen mill...

Arvioi resepti

Vappudonitsit

Vappudonitsit

Vappudonitsit paistetaan donitsipellillä ja kuorrutetaan kan...

Arvioi resepti

Gluteenittomat vappumunkit

Gluteenittomat vappumunkit

Nyt paistellaan ihanan sokeriset gluteenittomat vappumunkit....

Arvioi resepti

Rahkapiirakka

Rahkapiirakka

Pellillinen rahkapiirakkaa sitruunaisella rusinatäytteellä k...

Arvioi resepti

Gluteenittomat munkit

Gluteenittomat munkit

Näissä gluteenittomissa munkeissa on maku ja rakenne kohdall...

Arvioi resepti

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaava mustikkakakku

Parhaat juustokakut

Kaikenlaiset juustokakut ovat nykyään makeista leivonnaisista varmasti ne suosituimmat, kun tarvitaan herkullista ja näyttävää tarjottavaa.

Fariinimarengit

Nyt juhlitaan!

Ihana juhlasesonki on taas täällä. Klikkaa ja katso inspiroivat leivontareseptit kaikkiin kevään ja kesän juhliin.

Juustopiirakka

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Herrasväen sitruunaiset pikkuleivät

Leivo pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Mangopannacotta

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Marinadi naudanlihalle

Mainiot grillimarinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.