Ainekset
100 g voita tai margariinia
½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
½ dl Dansukker Tummaa siirappia
1 muna
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 rkl hienonnettua tuoretta inkivääriä
1 dl kermaa tai maitoa
Ohjeet
Vaahdota rasva, sokeri ja siirappi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, hienonnettu inkivääri ja kerma tai maito. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasainen.
Nosta kulho noin tunniksi jääkaappiin ja pyöritä sitten tasakokoisiksi palloiksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Litistä hieman ja paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
Säilytä lasipurkissa huoneenlämmössä.
Vinkki!
Jauhomäärä on viitteellinen, sillä jauhomerkit ja -erät vaihtelevat.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?