Gluteenittomat basilika-valkosipulisämpylät

Voit valmistaa sämpylät myös ilman basilikaa, valkosipulia tai juustoraastetta (maidottomat) tai korvata ne juuresraasteella.

10 kpl

50 minuuttia

Arviot (9 kpl)

Ainekset

5 dl lämmintä vettä
1 rkl psylliumia
25 g tuorehiivaa
½ dl Dansukker Tummaa siirappia
7 dl gluteenitonta jauhoseosta (suolaisille taikinoille sopivaa)
½ dl avokado- tai rypsiöljyä
1 ½ tl suolaa
½–¾ dl hienonnettua tuoretta basilikaa
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
100 g parmesaanijuustoa tai muuta juustoa raasteena
Pinnalle
vettä tai rikottua kananmunaa
unikon- tai seesaminsiemeniä

Ohjeet

Lämmitä vesi reilusti lämpimäksi. Lisää joukkoon psyllium ja anna sen turvota nesteessä. Murenna joukkoon hiiva ja lisää siirappi sekoittaen. Sekoita joukkoon gluteeniton jauhoseos, öljy, suola, basilika, valkosipuli ja juustoraaste. Älä vaivaa taikinaa turhaan, vaan sekoita se tasaiseksi.

Muotoile taikinasta tanko ja jaa se tasakokoisiin paloihin. Pyöritä pyöreiksi sämpylöiksi ja nosta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla.

Voitele halutessasi vedellä tai kananmunalla ja ripottele pinnalle unikon- tai seesaminsiemeniä.

Paista 200–225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Mikäli et käytä sämpylöitä samana päivänä, pakasta osa myöhempää käyttöä varten.

Vinkki!
Voit valmistaa sämpylät myös ilman basilikaa, valkosipulia tai juustoraastetta (maidottomat) tai korvata ne porkkanaraasteella, punajuuriraasteella tai hienonnetulla pinaatilla.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.