Gluteenittomat basilika-valkosipulisämpylät

10 kpl 50 minuuttia
Voit valmistaa sämpylät myös ilman basilikaa, valkosipulia tai juustoraastetta (maidottomat) tai korvata ne juuresraasteella.
Gluteenittomat basilika-valkosipulisämpylät
Arvioi: (8kpl)

Ainekset

  • 5 dl lämmintä vettä
  • 1 rkl psylliumia
  • 25 g tuorehiivaa
  • ½ dl Dansukker Tummaa siirappia
  • 7 dl gluteenitonta jauhoseosta (suolaisille taikinoille sopivaa)
  • ½ dl avokado- tai rypsiöljyä
  • 1 ½ tl suolaa
  • ½–¾ dl hienonnettua tuoretta basilikaa
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 100 g parmesaanijuustoa tai muuta juustoa raasteena

Pinnalle

  • vettä tai rikottua kananmunaa
  • unikon- tai seesaminsiemeniä

Lämmitä vesi reilusti lämpimäksi. Lisää joukkoon psyllium ja anna sen turvota nesteessä. Murenna joukkoon hiiva ja lisää siirappi sekoittaen. Sekoita joukkoon gluteeniton jauhoseos, öljy, suola, basilika, valkosipuli ja juustoraaste. Älä vaivaa taikinaa turhaan, vaan sekoita se tasaiseksi.

Muotoile taikinasta tanko ja jaa se tasakokoisiin paloihin. Pyöritä pyöreiksi sämpylöiksi ja nosta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla.

Voitele halutessasi vedellä tai kananmunalla ja ripottele pinnalle unikon- tai seesaminsiemeniä.

Paista 200–225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Mikäli et käytä sämpylöitä samana päivänä, pakasta osa myöhempää käyttöä varten.

Vinkki!
Voit valmistaa sämpylät myös ilman basilikaa, valkosipulia tai juustoraastetta (maidottomat) tai korvata ne porkkanaraasteella, punajuuriraasteella tai hienonnetulla pinaatilla.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker