Gluteenittomat appelsiini-karpalocookiet

Tee gluteenittomien suklaakeksien taikina tekeytymään mielellään vuorokautta ennen. Voit pakastaa raa'at taikinapallot odottamaan oikeaa herkutteluhetkeä.

noin 30 kpl

PT55M

50 min + vrk

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

7,5 dl (500 g) gluteenitonta jauhoseosta
1 tl suolaa
1tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl ksantaania
1 tl kanelia
225 g huoneenlämpöistä voita
1 dl Dansukker Tummaa siirappia
4,5 dl Dansukker Taloussokeria

2 kananmunaa
2 luomuappelsiinin raastettu kuori
1 tl appelsiininkukkavettä
250 g tummasuklaanappeja tai tummaa suklaata rouhittuna
100 g kuivattuja karpaloita
100 g haluamiasi pähkinöitä rouhittuna (pähkinät voi korvata samalla määrällä suklaata)

Ohjeet

Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita ne huolella keskenään.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi sekä sokeri ja siirappi kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää kananmunat taikinaan yksitellen vatkaten.

Lisää joukkoon jauhot muutamassa osassa. Lisää lopuksi mukaan appelsiininkuoriraaste sekä appelsiininkukkavesi ja kääntele sekaan myös suklaa, karpalot ja pähkinät.

Anna taikinan tekeytyä mieluiten vähintään vuorokausi jääkaapissa tiiviisti peitettynä.

Pyörittele taikinasta noin 30 samankokoista palloa. Paista yhdeksän cookieta per pelti. Paina taikinapalloja hieman lyttyyn ennen paistamista. Paista kiertoilmauunissa 165 asteessa tai tasalämmöllä 180 asteessa noin 15 minuuttia.

Anna cookieiden jäähtyä hetki niiden tultua uunista.

Vinkki!
Voit pakastaa taikinapallot odottamaan oikeaa herkutteluhetkeä. Lisää jäätyneiden cookieiden paistoaikaan noin 4 minuuttia.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.