Gluteenittomat appelsiini-karpalocookiet

noin 30 kpl 50 min + vrk
Tee gluteenittomien suklaakeksien taikina tekeytymään mielellään vuorokautta ennen. Voit pakastaa raa'at taikinapallot odottamaan oikeaa herkutteluhetkeä.
Gluteenittomat appelsiini-karpalocookiet
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 7,5 dl (500 g) gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 tl suolaa
  • 1tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl ksantaania
  • 1 tl kanelia
  • 225 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 dl Dansukker Tummaa siirappia
  • 4,5 dl Dansukker Taloussokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2 luomuappelsiinin raastettu kuori
  • 1 tl appelsiininkukkavettä
  • 250 g tummasuklaanappeja tai tummaa suklaata rouhittuna
  • 100 g kuivattuja karpaloita
  • 100 g haluamiasi pähkinöitä rouhittuna (pähkinät voi korvata samalla määrällä suklaata)

Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita ne huolella keskenään.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi sekä sokeri ja siirappi kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää kananmunat taikinaan yksitellen vatkaten.

Lisää joukkoon jauhot muutamassa osassa. Lisää lopuksi mukaan appelsiininkuoriraaste sekä appelsiininkukkavesi ja kääntele sekaan myös suklaa, karpalot ja pähkinät.

Anna taikinan tekeytyä mieluiten vähintään vuorokausi jääkaapissa tiiviisti peitettynä.

Pyörittele taikinasta noin 30 samankokoista palloa. Paista yhdeksän cookieta per pelti. Paina taikinapalloja hieman lyttyyn ennen paistamista. Paista kiertoilmauunissa 165 asteessa tai tasalämmöllä 180 asteessa noin 15 minuuttia.

Anna cookieiden jäähtyä hetki niiden tultua uunista.

Vinkki!
Voit pakastaa taikinapallot odottamaan oikeaa herkutteluhetkeä. Lisää jäätyneiden cookieiden paistoaikaan noin 4 minuuttia.

Reseptin on laatinut

Dansukker