Gluteenittomat appelsiini-karpalocookiet

Tee gluteenittomien suklaakeksien taikina tekeytymään mielellään vuorokautta ennen. Voit pakastaa raa'at taikinapallot odottamaan oikeaa herkutteluhetkeä.

noin 30 kpl

50 min + vrk

Arviot (0 kpl)

Ainekset

7,5 dl (500 g) gluteenitonta jauhoseosta
1 tl suolaa
1tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl ksantaania
1 tl kanelia
225 g huoneenlämpöistä voita
1 dl Dansukker Tummaa siirappia
4,5 dl Dansukker Taloussokeria

2 kananmunaa
2 luomuappelsiinin raastettu kuori
1 tl appelsiininkukkavettä
250 g tummasuklaanappeja tai tummaa suklaata rouhittuna
100 g kuivattuja karpaloita
100 g haluamiasi pähkinöitä rouhittuna (pähkinät voi korvata samalla määrällä suklaata)

Ohjeet

Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita ne huolella keskenään.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi sekä sokeri ja siirappi kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää kananmunat taikinaan yksitellen vatkaten.

Lisää joukkoon jauhot muutamassa osassa. Lisää lopuksi mukaan appelsiininkuoriraaste sekä appelsiininkukkavesi ja kääntele sekaan myös suklaa, karpalot ja pähkinät.

Anna taikinan tekeytyä mieluiten vähintään vuorokausi jääkaapissa tiiviisti peitettynä.

Pyörittele taikinasta noin 30 samankokoista palloa. Paista yhdeksän cookieta per pelti. Paina taikinapalloja hieman lyttyyn ennen paistamista. Paista kiertoilmauunissa 165 asteessa tai tasalämmöllä 180 asteessa noin 15 minuuttia.

Anna cookieiden jäähtyä hetki niiden tultua uunista.

Vinkki!
Voit pakastaa taikinapallot odottamaan oikeaa herkutteluhetkeä. Lisää jäätyneiden cookieiden paistoaikaan noin 4 minuuttia.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.