Gluteeniton saaristolaisleipä

Herkuttele juhlissa siirappisella saaristolaisleivällä myös gluteenittomasti!

1 leipä

PT1H

2½ tuntia

Arviot (92 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

3,5 dl piimää
1 tl suolaa
1,2 dl Dansukker Tummaa siirappia
1 pss kuivahiivaa
4 dl täysjyväriisijauhoja
1 dl tattarijauhoa
1 dl gluteenittomia kauraleseitä
1 dl kvinoaa
0,5 dl tapiokatärkkelystä
1 tl psylliumia
0,5 dl omenasosetta tai puolukkasurvosta
Voiteluun
2 rkl Dansukker Tummaa siirappia ja 2 tl vettä

Ohjeet

1. Voitele pitkänomainen leipävuoka.
2. Lämmitä piimä ja siirappi kasarissa 42-asteiseksi. Lisää nesteeseen psyllium ja anna turvota.
3. Siivilöi jauhot keskenään samaan astiaan. Lisää kuivahiiva sekä loput kuivat aineet, ja sekoita kaikki keskenään huolellisesti.
4. Vatkaa psyllium haarukan tai vispilän avulla tasaisesti piimä-siirappiseokseen. Lisää seos osissa kuivien aineiden joukkoon. Sekoita kaikki huolellisesti keskenään. Lisää lopuksi vielä omenasose tai puolukkasurvos. Taikina jää löysähköksi.
5. Kaada taikina vuokaan ja anna kohota liinan alla vedottomassa paikassa noin 45 min. Aseta uuni lämpeämään 175 asteeseen.
6. Sekoita siirappi sekä vesi keskenään. Voitele leivän pinta siirapilla varovasti ennen paistamista.
7. Paista uunin keskitasolla 75–85 minuuttia. Jos leivän pinta tummuu liikaa, voit peittää sen foliolla paiston loppuajaksi.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?