Gluteeniton saaristolaisleipä

1 leipä 2½ tuntia
Herkuttele saaristolaisleivällä gluteenittomasti!
Gluteeniton saaristolaisleipä
Arvioi: ( 1 kpl)

Ainekset

  • 3,5 dl piimää
  • 1 tl suolaa
  • 1,2 dl Dansukker Tummaa siirappia
  • 1 pss kuivahiivaa
  • 4 dl täysjyväriisijauhoja
  • 1 dl tattarijauhoa
  • 1 dl gluteenittomia kauraleseitä
  • 1 dl kvinoaa
  • 0,5 dl tapiokatärkkelystä
  • 1 tl psylliumia
  • 0,5 dl omenasosetta tai puolukkasurvosta

Voiteluun

  • 2 rkl Dansukker Tummaa siirappia ja 2 tl vettä

1. Voitele pitkänomainen leipävuoka.
2. Lämmitä piimä ja siirappi kasarissa 42-asteiseksi. Lisää nesteeseen psyllium ja anna turvota.
3. Siivilöi jauhot keskenään samaan astiaan. Lisää kuivahiiva sekä loput kuivat aineet, ja sekoita kaikki keskenään huolellisesti.
4. Vatkaa psyllium haarukan tai vispilän avulla tasaisesti piimä-siirappiseokseen. Lisää seos osissa kuivien aineiden joukkoon. Sekoita kaikki huolellisesti keskenään. Lisää lopuksi vielä omenasose tai puolukkasurvos. Taikina jää löysähköksi.
5. Kaada taikina vuokaan ja anna kohota liinan alla vedottomassa paikassa noin 45 min. Aseta uuni lämpeämään 175 asteeseen.
6. Sekoita siirappi sekä vesi keskenään. Voitele leivän pinta siirapilla varovasti ennen paistamista.
7. Paista uunin keskitasolla 75–85 minuuttia. Jos leivän pinta tummuu liikaa, voit peittää sen foliolla paiston loppuajaksi.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker