Ainekset
Vuokaan
voita tai margariinia
1 rkl Dansukker Ruokokidesokeria
2 rkl kookoshiutaleita
Pohja
3 dl perunajauhoja
3 dl Dansukker Tomusokeria
2 dl kookoshiutaleita
2 tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
(1 tl kanelia)
150 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
2 kananmunaa
1 dl vaniljajogurttia
Täyte
2 omenaa
Ohjeet
Voitele pyöreä irtopohjavuoka (halkaisija noin 23 cm). Ripottele vuokaan ruokokidesokeria ja kookoshiutaleita.
Sekoita kaikki kuivat ainekset kulhossa. Lisää joukkoon rasva nokareina ja sekoita murumaiseksi seokseksi. Lisää munat ja jogurtti ja sekoita taikinaksi. Kaada taikina vuokaan.
Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi. Paina lohkot kakun pintaan.
Paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä muutama minuutti vuoassa.
Tarjoile kakku, mielellään haaleana, vaniljakastikkeen, vaniljajäätelön tai vaniljarahkan kera.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.