Gluteeniton omenakakku - Dansukker

Gluteeniton omenakakku

6–8 hengelle 1 tunti
Perunajauhopohjainen omenakakku tarjoillaan haaleana vaniljakastikkeen kera.
Gluteeniton omenakakku
Arvioi: (62kpl)

Ainekset

    Vuokaan

    • voita tai margariinia
    • 1 rkl Dansukker Ruokokidesokeria
    • 2 rkl kookoshiutaleita

    Pohja

    • 3 dl perunajauhoja
    • 3 dl Dansukker Tomusokeria
    • 2 dl kookoshiutaleita
    • 2 tl leivinjauhetta
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • (1 tl kanelia)
    • 150 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
    • 2 kananmunaa
    • 1 dl vaniljajogurttia

    Täyte

    • 2 omenaa

    Voitele pyöreä irtopohjavuoka (halkaisija noin 23 cm). Ripottele vuokaan ruokokidesokeria ja kookoshiutaleita.

    Sekoita kaikki kuivat ainekset kulhossa. Lisää joukkoon rasva nokareina ja sekoita murumaiseksi seokseksi. Lisää munat ja jogurtti ja sekoita taikinaksi. Kaada taikina vuokaan.

    Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi. Paina lohkot kakun pintaan.

    Paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä muutama minuutti vuoassa.

    Tarjoile kakku, mielellään haaleana, vaniljakastikkeen, vaniljajäätelön tai vaniljarahkan kera.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker

    ;