Ainekset
Vuokaan
voita tai margariinia
1 rkl Dansukker Ruokokidesokeria
2 rkl kookoshiutaleita
Pohja
3 dl perunajauhoja
3 dl Dansukker Tomusokeria
2 dl kookoshiutaleita
2 tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
(1 tl kanelia)
150 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
2 kananmunaa
1 dl vaniljajogurttia
Täyte
2 omenaa
Ohjeet
Voitele pyöreä irtopohjavuoka (halkaisija noin 23 cm). Ripottele vuokaan ruokokidesokeria ja kookoshiutaleita.
Sekoita kaikki kuivat ainekset kulhossa. Lisää joukkoon rasva nokareina ja sekoita murumaiseksi seokseksi. Lisää munat ja jogurtti ja sekoita taikinaksi. Kaada taikina vuokaan.
Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi. Paina lohkot kakun pintaan.
Paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä muutama minuutti vuoassa.
Tarjoile kakku, mielellään haaleana, vaniljakastikkeen, vaniljajäätelön tai vaniljarahkan kera.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?