Gluteeniton omenakakku

Syksyllä leivotaan omenoista – myös gluteenittomasti! Perunajauhopohjainen omenakakku tarjoillaan haaleana vaniljakastikkeen kera.

6–8 hengelle

PT1H
PT0M
Kakut

1 tunti

Arviot (73 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Vuokaan
voita tai margariinia
1 rkl Dansukker Ruokokidesokeria
2 rkl kookoshiutaleita

Pohja
3 dl perunajauhoja
3 dl Dansukker Tomusokeria
2 dl kookoshiutaleita
2 tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
(1 tl kanelia)
150 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
2 kananmunaa
1 dl vaniljajogurttia

Täyte
2 omenaa

Ohjeet

Voitele pyöreä irtopohjavuoka (halkaisija noin 23 cm). Ripottele vuokaan ruokokidesokeria ja kookoshiutaleita.

Sekoita kaikki kuivat ainekset kulhossa. Lisää joukkoon rasva nokareina ja sekoita murumaiseksi seokseksi. Lisää munat ja jogurtti ja sekoita taikinaksi. Kaada taikina vuokaan.

Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi. Paina lohkot kakun pintaan.

Paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä muutama minuutti vuoassa.

Tarjoile kakku, mielellään haaleana, vaniljakastikkeen, vaniljajäätelön tai vaniljarahkan kera.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?