Ainekset
1 muna
¾ dl Dansukker Taloussokeria
1 dl maitoa
50 g margariinia sulatettuna
2 dl gluteenittomia jauhoja
½ dl perunajauhoja
1 ½ tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta
3 dl pakastemarjoja
½ dl Dansukker Fariinisokeria
Pinnalle
½ dl Dansukker Rapeaa raesokeria
Ohjeet
Vaahdota muna ja sokeri. Lisää joukkoon maito, sulatettu rasva sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi. Sekoita tasaiseksi ja levitä puolet taikinasta voidellun piirasvuoan pohjalle. Ripottele päälle kohmeiset marjat ja fariinisokeri. Levitä loppu taikina marjojen päälle. Viimeistele pinta raesokerilla. Paista piirasta uunissa keskitasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia kunnes taikina on kypsää.
Gluteeniton marjapiirakka oli yksi palkituista ohjeista Koti ja keittiö -lehden ja Suomen Sokeri Oy:n järjestämässä leivonta- ja jälkiruokakilpailussa, tekijänä Satu M.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.
Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.
Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?