Gluteeniton limppu

Gluteeniton vaalea limppu maistuu jouluna, pääsiäisenä ja milloin vain, kun tekee mieli lämmintä leipää.

1 leipä

PT2H
PT0M
Leivät

2 tuntia

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

4 dl piimää
1 dl Dansukker Tummaa siirappia
5 1/2 dl (350g) vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
2 1/2 dl (150g) teffjauhoja
1 tl suolaa
6 g kuivahiivaa (tai 15 g tuorehiivaa)
1 tl fenkolinsiemeniä
1 tl aniksensiemeniä
0,5 tl jauhettua pomeranssinkuorta
1 tl psylliumia
0,5 dl rypsiöljyä
1 dl kuivattuja aprikooseja pieninä paloina

Voiteluun
1/2 dl vettä
1/2 dl Dansukker Tummaa siirappia

Ohjeet

1. Lämmitä piimä ja siirappi kasarissa miedolla lämmöllä kädenlämpöiseksi. Jos käytät tuorehiivaa, liuota se nesteseokseen.

2. Mittaa kuivat aineet suureen kulhoon ja sekoita ne keskenään huolella sekaisin.

3. Sekoita neste pienissä erissä kuivien aineiden joukkoon ja vaivaa hellästi, kunnes seos muodostuu taikinaksi. Riippuen käyttämistäsi jauhoista saatat tarvita hieman vähemmän tai enemmän nestettä. Lisää lopuksi joukkoon aprikoosit ja öljy ja vaivaa taikina napakaksi ja kimmoisaksi. Huom! Gluteenitonta taikinaa ei tarvitse tai saa vaivata kovin pitkään. Muotoile taikina leivinpaperin päälle limpun muotoon, ja anna kohota vedottomassa paikassa liinan alla noin tunnin ajan.

4. Sekoita siirappi lämpöiseen veteen ja voitele limppu seoksella ennen paistamista. Kun leipä on paistunut noin puoli tuntia, levitä leivän pintaan toinen kerros siirappiseosta.

5. Paista limppua kiertoilmalla 185 asteessa tai tasalämmöllä 200 asteessa 45 minuuttia.

Reseptin voi hyvin tuplata.

Vinkki!
Jos tarjoilet gluteenitonta limppua paistopäivän jälkeen, kannattaa sitä lämmittää hetken joko viipaleina tai kokonaisena ennen tarjoilua. Näin limppu on taas mehevä ja maistuva!

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hämähäkit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Hurmaava mustikkakakku

Onnea isälle!

Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Amerikkalaiset pannukakut

Letut, pannukakut ja vohvelit

Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.  

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!