Gluteeniton limppu

1 leipä 2 tuntia
Gluteeniton vaalea limppu maistuu jouluna, pääsiäisenä ja milloin vain, kun tekee mieli lämmintä leipää.
Gluteeniton limppu
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 4 dl piimää
  • 1 dl Dansukker Tummaa siirappia
  • 5 1/2 dl (350g) vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 1/2 dl (150g) teffjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 6 g kuivahiivaa (tai 15 g tuorehiivaa)
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • 1 tl aniksensiemeniä
  • 0,5 tl jauhettua pomeranssinkuorta
  • 1 tl psylliumia
  • 0,5 dl rypsiöljyä
  • 1 dl kuivattuja aprikooseja pieninä paloina

Voiteluun

  • 1/2 dl vettä
  • 1/2 dl Dansukker Tummaa siirappia

1. Lämmitä piimä ja siirappi kasarissa miedolla lämmöllä kädenlämpöiseksi. Jos käytät tuorehiivaa, liuota se nesteseokseen.

2. Mittaa kuivat aineet suureen kulhoon ja sekoita ne keskenään huolella sekaisin.

3. Sekoita neste pienissä erissä kuivien aineiden joukkoon ja vaivaa hellästi, kunnes seos muodostuu taikinaksi. Riippuen käyttämistäsi jauhoista saatat tarvita hieman vähemmän tai enemmän nestettä. Lisää lopuksi joukkoon aprikoosit ja öljy ja vaivaa taikina napakaksi ja kimmoisaksi. Huom! Gluteenitonta taikinaa ei tarvitse tai saa vaivata kovin pitkään. Muotoile taikina leivinpaperin päälle limpun muotoon, ja anna kohota vedottomassa paikassa liinan alla noin tunnin ajan.

4. Sekoita siirappi lämpöiseen veteen ja voitele limppu seoksella ennen paistamista. Kun leipä on paistunut noin puoli tuntia, levitä leivän pintaan toinen kerros siirappiseosta.

5. Paista limppua kiertoilmalla 185 asteessa tai tasalämmöllä 200 asteessa 45 minuuttia.

Reseptin voi hyvin tuplata.

Vinkki!
Jos tarjoilet gluteenitonta limppua paistopäivän jälkeen, kannattaa sitä lämmittää hetken joko viipaleina tai kokonaisena ennen tarjoilua. Näin limppu on taas mehevä ja maistuva!

Reseptin on laatinut

Dansukker