Ainekset
4 dl piimää
1 dl Dansukker Tummaa siirappia
5 1/2 dl (350g) vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
2 1/2 dl (150g) teffjauhoja
1 tl suolaa
6 g kuivahiivaa (tai 15 g tuorehiivaa)
1 tl fenkolinsiemeniä
1 tl aniksensiemeniä
0,5 tl jauhettua pomeranssinkuorta
1 tl psylliumia
0,5 dl rypsiöljyä
1 dl kuivattuja aprikooseja pieninä paloina
Voiteluun
1/2 dl vettä
1/2 dl Dansukker Tummaa siirappia
Ohjeet
1. Lämmitä piimä ja siirappi kasarissa miedolla lämmöllä kädenlämpöiseksi. Jos käytät tuorehiivaa, liuota se nesteseokseen.
2. Mittaa kuivat aineet suureen kulhoon ja sekoita ne keskenään huolella sekaisin.
3. Sekoita neste pienissä erissä kuivien aineiden joukkoon ja vaivaa hellästi, kunnes seos muodostuu taikinaksi. Riippuen käyttämistäsi jauhoista saatat tarvita hieman vähemmän tai enemmän nestettä. Lisää lopuksi joukkoon aprikoosit ja öljy ja vaivaa taikina napakaksi ja kimmoisaksi. Huom! Gluteenitonta taikinaa ei tarvitse tai saa vaivata kovin pitkään. Muotoile taikina leivinpaperin päälle limpun muotoon, ja anna kohota vedottomassa paikassa liinan alla noin tunnin ajan.
4. Sekoita siirappi lämpöiseen veteen ja voitele limppu seoksella ennen paistamista. Kun leipä on paistunut noin puoli tuntia, levitä leivän pintaan toinen kerros siirappiseosta.
5. Paista limppua kiertoilmalla 185 asteessa tai tasalämmöllä 200 asteessa 45 minuuttia.
Reseptin voi hyvin tuplata.
Vinkki!
Jos tarjoilet gluteenitonta limppua paistopäivän jälkeen, kannattaa sitä lämmittää hetken joko viipaleina tai kokonaisena ennen tarjoilua. Näin limppu on taas mehevä ja maistuva!
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?