Gluteeniton joululeipä

1–2 leipää 1 tunti 15 minuuttia
Gluteeniton joululeipä maustetaan tummalla siirapilla, saksanpähkinöillä, taateleilla ja aniksella.
Gluteeniton joululeipä
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 5 dl piimää
  • 1 dl sulatettua voita tai margariinia tai öljyä
  • 5 dl tattari & teff -gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 tl suolaa
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 1 dl Dansukker Tummaa Siirappia
  • 50 g rouhittuja saksanpähkinöitä tai muita pähkinöitä
  • 8 kuivattua taatelia
  • 1 rkl kuivattua anista

Mittaa piimä kulhoon ja sekoita joukkoon rasva.

Lisää kuivat aineet, siirappi ja rouhitut saksanpähkinät.

Poista taateleista kivet. Hienonna taatelit veitsellä ja sekoita ne taikinan joukkoon yhdessä aniksen kanssa.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan tai kertakäyttöiseen kartonkivuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin tunti.

Reseptin on laatinut

Dansukker