Gluteeniton joululeipä

Gluteeniton joululeipä maustetaan tummalla siirapilla, saksanpähkinöillä, taateleilla ja aniksella.

1–2 leipää

PT1H

1 tunti 15 minuuttia

Arviot (8 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

5 dl piimää
1 dl sulatettua voita tai margariinia tai öljyä
5 dl tattari & teff -gluteenitonta jauhoseosta
2 tl suolaa
2 tl ruokasoodaa
1 dl Dansukker Tummaa Siirappia
50 g rouhittuja saksanpähkinöitä tai muita pähkinöitä
8 kuivattua taatelia
1 rkl kuivattua anista

Ohjeet

Mittaa piimä kulhoon ja sekoita joukkoon rasva.

Lisää kuivat aineet, siirappi ja rouhitut saksanpähkinät.

Poista taateleista kivet. Hienonna taatelit veitsellä ja sekoita ne taikinan joukkoon yhdessä aniksen kanssa.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan tai kertakäyttöiseen kartonkivuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin tunti.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?