Gluteeniton ja hiivaton pähkinäleipä

1 leipä 1 tunti
Hiivaton leipä leivotaan soodalla gluteenittomista jauhoista ja kaurahiutaleista ja maustetaan pähkinöillä ja siirapilla.
Gluteeniton ja hiivaton pähkinäleipä
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 5 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 ½ dl gluteenittomia kaurahiutaleita
  • 1 dl cashewpähkinöitä
  • ½ dl hasselpähkinöitä
  • 1 tl kuminansiemeniä
  • 2 tl soodaa
  • 1 ½ tl suolaa
  • 4 dl piimää
  • 1 ½ dl Dansukker Tummaa Siirappia

Sekoita kulhossa jauhot, hiutaleet, hienonnetut pähkinät, morttelissa murskatut kuminansiemenet, sooda ja suola keskenään. Lisää joukkoon piimä ja siirappi. Sekoita tasaiseksi.

Voitele kevyesti tai vuoraa leivinpaperilla noin 1,5 litran leipävuoka. Valuta taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia tai, kunnes leipä tuntuu tikulla testatessa kypsältä. Anna jäähtyä hetken ennen vuoasta kumoamista.

Reseptin on laatinut

Dansukker