Gluteeniton ja hiivaton pähkinäleipä

Hiivaton leipä leivotaan soodalla gluteenittomista jauhoista ja kaurahiutaleista ja maustetaan pähkinöillä ja siirapilla.

1 leipä

1 tunti

Arviot (15 kpl)

Ainekset

5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 ½ dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 dl cashewpähkinöitä
½ dl hasselpähkinöitä
1 tl kuminansiemeniä
2 tl soodaa
1 ½ tl suolaa
4 dl piimää
1 ½ dl Dansukker Tummaa Siirappia

Ohjeet

Sekoita kulhossa jauhot, hiutaleet, hienonnetut pähkinät, morttelissa murskatut kuminansiemenet, sooda ja suola keskenään. Lisää joukkoon piimä ja siirappi. Sekoita tasaiseksi.

Voitele kevyesti tai vuoraa leivinpaperilla noin 1,5 litran leipävuoka. Valuta taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia tai, kunnes leipä tuntuu tikulla testatessa kypsältä. Anna jäähtyä hetken ennen vuoasta kumoamista.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.