Gluteeniton ja hiivaton pähkinäleipä

Hiivaton leipä leivotaan soodalla gluteenittomista jauhoista ja kaurahiutaleista ja maustetaan pähkinöillä ja siirapilla.

1 leipä

PT55M

1 tunti

Arviot (18 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 ½ dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 dl cashewpähkinöitä
½ dl hasselpähkinöitä
1 tl kuminansiemeniä
2 tl soodaa
1 ½ tl suolaa
4 dl piimää
1 ½ dl Dansukker Tummaa Siirappia

Ohjeet

Sekoita kulhossa jauhot, hiutaleet, hienonnetut pähkinät, morttelissa murskatut kuminansiemenet, sooda ja suola keskenään. Lisää joukkoon piimä ja siirappi. Sekoita tasaiseksi.

Voitele kevyesti tai vuoraa leivinpaperilla noin 1,5 litran leipävuoka. Valuta taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia tai, kunnes leipä tuntuu tikulla testatessa kypsältä. Anna jäähtyä hetken ennen vuoasta kumoamista.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?