Gluteeniton aprikoosipiirakka

Gluteeniton piirakka tuoreista tai säilykeaprikooseista tai muista hedelmistä tai marjoista.

noin 8 annosta

1 tunti

Arviot (12 kpl)

Ainekset

Taikina

150 g keitettyä perunaa raastettuna
2 dl maissitärkkelystä
1 dl hirssihiutaleita
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
3/4 dl juoksevaa margariinia
Täyte

2 kananmunaa
1 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
1 1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 dl turkkilaista jogurttia
300 g tuoreita tai säilykeaprikooseja

Ohjeet

Sekoita taikinan ainekset keskenään. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 25 cm) ja pistele haarukalla.

Erottele keltuaiset ja valkuaiset kahteen kulhoon. Vatkaa keltuaiset ja sokeri. Lisää perunajauho, leivinjauhe, vaniljasokeri ja jogurtti. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele keltuaisseoksen joukkoon. Kaada täyte vuokaan. Painele kivettömät aprikoosit täytteen joukkoon.

Paista piirakkaa uunin keskiosassa 200°:ssa noin 35 minuuttia.

Tarjoa piirakka haaleana kermavaahdon kera.

Vinkki!
Käytä aprikoosien tilalla muita hedelmiä tai marjoja.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.