Gluteeniton aprikoosipiirakka

Gluteeniton piirakka tuoreista tai säilykeaprikooseista tai muista hedelmistä tai marjoista.

noin 8 annosta

PT55M

1 tunti

Arviot (13 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Taikina
150 g keitettyä perunaa raastettuna
2 dl maissitärkkelystä
1 dl hirssihiutaleita
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
3/4 dl juoksevaa margariinia

Täyte
2 kananmunaa
1 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
1 1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 dl turkkilaista jogurttia
300 g tuoreita tai säilykeaprikooseja

Ohjeet

Sekoita taikinan ainekset keskenään. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 25 cm) ja pistele haarukalla.

Erottele keltuaiset ja valkuaiset kahteen kulhoon. Vatkaa keltuaiset ja sokeri. Lisää perunajauho, leivinjauhe, vaniljasokeri ja jogurtti. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele keltuaisseoksen joukkoon. Kaada täyte vuokaan. Painele kivettömät aprikoosit täytteen joukkoon.

Paista piirakkaa uunin keskiosassa 200°:ssa noin 35 minuuttia.

Tarjoa piirakka haaleana kermavaahdon kera.

Vinkki!
Käytä aprikoosien tilalla muita hedelmiä tai marjoja.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?