Ainekset
Taikina
150 g keitettyä perunaa raastettuna
2 dl maissitärkkelystä
1 dl hirssihiutaleita
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
3/4 dl juoksevaa margariinia
Täyte
2 kananmunaa
1 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
1 1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 dl turkkilaista jogurttia
300 g tuoreita tai säilykeaprikooseja
Ohjeet
Sekoita taikinan ainekset keskenään. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 25 cm) ja pistele haarukalla.
Erottele keltuaiset ja valkuaiset kahteen kulhoon. Vatkaa keltuaiset ja sokeri. Lisää perunajauho, leivinjauhe, vaniljasokeri ja jogurtti. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele keltuaisseoksen joukkoon. Kaada täyte vuokaan. Painele kivettömät aprikoosit täytteen joukkoon.
Paista piirakkaa uunin keskiosassa 200°:ssa noin 35 minuuttia.
Tarjoa piirakka haaleana kermavaahdon kera.
Vinkki!
Käytä aprikoosien tilalla muita hedelmiä tai marjoja.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.