Glögisilakat

Joulupöydän herkulliset silakat saavat makua nyt glögistä. Valmista kerralla halutessasi suurempi määrä ja purkita ystäville lahjaksi.

30 min + 12 tuntia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

500 g silakkafileitä
½ tl suolaa
2 sipulia
1–2 valkosipulinkynttä

Liemi
1 ½ dl glögitiivistettä
1 ½ dl väkiviinaetikkaa
1 ½ dl vettä
2 rkl Dansukker Ruokokidesokeria tai Taloussokeria
1 tl suolaa
2 tähtianista
2 laakerinlehteä
6 maustepippuria
6 mustapippuria

Ohjeet

Lado silakkafileet työlaudalle nahkapuoli alaspäin. Ripottele pinnalle suolaa. Kuori sipulit. Hienonna toinen sipuleista ja leikkaa toinen ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi. Ripottele hienonnettu sipuli silakkafileiden päälle ja käännä fileet rulliksi. Laita rullat purkkiin kerroksittain sipuli- ja valkosipuliviipaleiden kanssa.

Mittaa liemen ainekset kattilaan tai kasariin ja kiehauta. Kaada kuuma liemi kalojen päälle purkkiin ja anna jäähtyä hetki. Nosta jääkaappiin ja tarjoa seuraavana päivänä.

Kalat säilyvät kylmässä 4–5 päivää.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.