Koristeluun halutessasi
1. Valmistele noin 10×20 cm leipävuoka/lämmönkestävä astia vuoraamalla se foliolla tai leivinpaperilla. Voit käyttää voita vuoan pohjassa, jotta leivinpaperi tarttuu paremmin.
2. Mittaa suureen paksupohjaiseen kattilaan kerma, voi, sokeri, vaniljasokeri, glukoosisiirappi ja kondensoitu maito, kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes kaikki ainekset ovat sulaneet toisiinsa kunnolla.
3. Nosta sitten lämpöä ja anna seoksen kuplia, kunnes se saavuttaa 120 asteen lämpötilan. Siirrä välittömästi pois liedeltä.
4. Kaada seos kuumuutta kestävään kulhoon ja vatkaa sitä käsivatkaimella tai yleiskoneessa muutama minuutti, lisää sitten rouhittu valkosuklaa.
5. Vatkaa seosta, kunnes se alkaa olla kuivaa ja pitää vatkatessa muotonsa. Tähän menee noin 10 minuuttia. Kaada sitten edelleen kuuma fudgemassa valmisteltuun vuokaan. Voit silottaa pinnan lusikalla tai lastalla. Jos haluat, tässä vaiheessa voit vielä lisätä pinnalle koristeita, kuten kuivattua marjarouhetta.
6. Anna massan jähmettyä puolesta tunnista tuntiin huoneenlämmössä ja siirrä sitten peitettynä jääkaappiin jähmettymään.
7. Leikkaa valmis fudgemassa haluamasi kokoisiin paloihin ja pakkaa kauniisti. Fudget säilyvät kahdesta kolmeen viikkoon hyvänä jääkaapissa säilytettynä.
Reseptin on laatinut