Feta-pinaattipiiraat - Dansukker

Feta-pinaattipiiraat

10–12 kpl 50 minuuttia
Paista muffinipellillä pieniä feta-pinaattitäytteisiä piiraita tai yksi iso piiras piirakkavuoassa.
Feta-pinaattipiiraat
Arvioi: (128kpl)

Ainekset

    Taikina

    • 100 g voita tai margariinia
    • ½ tl suolaa
    • 1 rkl Dansukker Tummaa Siirappia
    • 3 dl vehnä- tai spelttijauhoja
    • 1 rkl vettä tai kermaa

    Täyte

    • 1 dl kuohu- tai ruokakermaa
    • 1 muna
    • ripaus suolaa
    • mustapippuria myllystä
    • 50 g juustoraastetta
    • 2 rkl öljyä
    • 100 g babypinaattia
    • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
    • 1 rkl Dansukker Tummaa Siirappia
    • 200 g fetajuustoa kuutioina
    • mustapippuria myllystä

    Nypi huoneenlämpöinen rasva, suola, siirappi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi tai kerma ja sekoita vain sen verran, että taikina on tasainen. Nosta taikina jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

    Sekoita kerma, muna, suola, mustapippuri ja juustoraaste keskenään.

    Kuumenna öljy pannulla ja lisää kuumalle pannulle babypinaatti, valkosipuli ja siirappi. Kääntele, kunnes pinaatit kutistuvat. Lisää fetajuusto ja mustapippuria myllystä. Kuumenna.

    Painele taikina metallisen muffinipellin koloihin. Esipaista 225-asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 10 minuuttia.

    Jaa pinaatti-fetatäyte koloihin ja päälle kermaseos.

    Jatka kypsentämistä 200-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 20 minuuttia tai kunnes piiraat ovat hyytyneet ja kauniin värisiä.

    Tarjoa mielellään lämpiminä.

    Vinkki!
    Voit valmistaa tämän myös yhdeksi piiraaksi halkaisijaltaan 24–26 cm piirasvuokaan.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker

    ;