Fariininäkkäri

Joulun herkullisin lahjaidea: itse tehtyä fariininäkkäriä sekä hilloa ja juustoa!

45 minuuttia + 6–8 tuntia

Arviot (12 kpl)

Ainekset

5 dl kylmää vettä
½ rkl suolaa
3 rkl Dansukker Fariinisokeria
1 ½ tl kanelia
½ (25 g) palaa hiivaa
4 dl vehnäjauhoja
75 g margariinia tai voita
3–4 dl ruisjauhoja
4 dl ohrajauhoja

Leipomiseen
ohrajauhoja

Pinnalle
Dansukker Fariinisokeria
vettä

Ohjeet

1. Sekoita vesi, suola, fariinisokeri, kaneli ja hiiva. Kaada vehnäjauhot nesteeseen ja vatkaa seosta voimakkaasti.

2. Lisää huoneenlämmössä notkeaksi pehmennyt rasva, ruis- ja ohrajauhot. Sekoita ainekset napakaksi taikinaksi. Peitä taikinakulho kelmulla ja anna taikinan levätä jääkaapissa 6–8 tuntia tai yön yli.

3. Ota taikina huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen leipomista. Ripottele työpöydälle ohrajauhoja, paloittele taikina ja kauli siitä pieniä pyöreitä näkkileipiä. Tai kauli paloista 1–2 mm:n paksuisia, pellin kokoisia levyjä jauhotetun leivinpaperin päällä. Leikkaa levyyn palaviivat valmiiksi ennen paistoa ja vedä levy leivinpapereineen pellille. Pistele näkkileivät haarukalla, ropsauta hiukan vettä päälle pullasudilla ja ripottele fariinisokeria pinnalle.

4. Paista 200–225-asteisessa uunissa 8–15 minuuttia.

5. Tarkkaile paistoa, iso levy tarvitsee pitemmän paistoajan kuin pyöreät näkkileivät. Ohuemmaksi kaulitut taikinalevyn kohdat paistuvat nopeammin kuin paksummat. Käännä pelti tarvittaessa kerran paiston aikana.

Säilytä ilmavassa paikassa. Tarjoa sellaisenaan tai nauti hillon ja juuston kanssa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.