Ainekset
5 dl kylmää vettä
½ rkl suolaa
3 rkl Dansukker Fariinisokeria
1 ½ tl kanelia
½ (25 g) palaa hiivaa
4 dl vehnäjauhoja
75 g margariinia tai voita
3–4 dl ruisjauhoja
4 dl ohrajauhoja
Leipomiseen
ohrajauhoja
Pinnalle
Dansukker Fariinisokeria
vettä
Ohjeet
1. Sekoita vesi, suola, fariinisokeri, kaneli ja hiiva. Kaada vehnäjauhot nesteeseen ja vatkaa seosta voimakkaasti.
2. Lisää huoneenlämmössä notkeaksi pehmennyt rasva, ruis- ja ohrajauhot. Sekoita ainekset napakaksi taikinaksi. Peitä taikinakulho kelmulla ja anna taikinan levätä jääkaapissa 6–8 tuntia tai yön yli.
3. Ota taikina huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen leipomista. Ripottele työpöydälle ohrajauhoja, paloittele taikina ja kauli siitä pieniä pyöreitä näkkileipiä. Tai kauli paloista 1–2 mm:n paksuisia, pellin kokoisia levyjä jauhotetun leivinpaperin päällä. Leikkaa levyyn palaviivat valmiiksi ennen paistoa ja vedä levy leivinpapereineen pellille. Pistele näkkileivät haarukalla, ropsauta hiukan vettä päälle pullasudilla ja ripottele fariinisokeria pinnalle.
4. Paista 200–225-asteisessa uunissa 8–15 minuuttia.
5. Tarkkaile paistoa, iso levy tarvitsee pitemmän paistoajan kuin pyöreät näkkileivät. Ohuemmaksi kaulitut taikinalevyn kohdat paistuvat nopeammin kuin paksummat. Käännä pelti tarvittaessa kerran paiston aikana.
Säilytä ilmavassa paikassa. Tarjoa sellaisenaan tai nauti hillon ja juuston kanssa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?