Ainekset
5 dl maitoa
1 pala (50 g) hiivaa
2–2 ½ dl Dansukker Fariinisokeria
1 tl suolaa
2 tl jauhettua kardemummaa
900 g vehnäjauhoja
150 g voita tai margariinia
Paistamiseen
1 ½ l rypsiöljyä
Sokerointiin
Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
Ohjeet
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita fariinisokeri, suola ja kardemumma joukkoon. Lisää puolet jauhoista ja vatkaa seosta pari minuuttia. Lisää huoneenlämpöinen rasva, loput jauhot ja alusta kulhon laidasta irtoava, pehmeä taikina. Peitä ja kohota kaksinkertaiseksi.
Ripottele työpöydälle ohut kerros jauhoja, kumoa taikina ja pyörittele se pulliksi. Kohota pullat liinalla peitettynä.
Kuumenna öljy 170 asteeseen. Pyöräytä pulliin reikä sormilla. Paista munkit upporasvassa, käännä paiston puolivälissä. Nosta kypsät munkit talouspaperin päälle hetkeksi valumaan. Sokeroi munkit molemmilta puolilta. Tarjoa lämpiminä tai jäähtyneinä.
Vinkki!
Tuoreita munkkeja pakastimesta:
Pakasta upporasvassa paistetut, jäähtyneet munkit välittömästi ilman sokerointia.
Tarjoilu: laita jäiset munkit kylmään uuniin, säädä lämpötila 200 asteeseen. Kun uuni on saavuttanut lämpötilan, munkit ovat sulaneet ja lämpimiä. Sokeroi munkit ennen tarjoilua.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
![Britakakku](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fbritakakku.jpg&width=640&format=webp)
Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.
![Mustikkasuukkojäätelö](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fsyltgrottsglass.jpg&width=640&format=webp)
Tee itse jäätelöä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.
![Limettipannacotta](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fvaniljpannacotta.jpg&width=640&format=webp)
Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.
![Tee itse hilloa ja mehua](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fInspiration%2fhillo_fiilis2.jpg&width=640&format=webp)
Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.
![Mökkiläisen mustikkapiiras](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2ffi-m-mustikkapiirakka.jpg&width=640&format=webp)
Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.
![Kevyt viinimarja-minttuvaahto](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fredcurrant_mint.jpg&width=640&format=webp)
Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.