Ainekset
5 dl maitoa
1 pala (50 g) hiivaa
2–2 ½ dl Dansukker Fariinisokeria
1 tl suolaa
2 tl jauhettua kardemummaa
900 g vehnäjauhoja
150 g voita tai margariinia
Paistamiseen
1 ½ l rypsiöljyä
Sokerointiin
Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
Ohjeet
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita fariinisokeri, suola ja kardemumma joukkoon. Lisää puolet jauhoista ja vatkaa seosta pari minuuttia. Lisää huoneenlämpöinen rasva, loput jauhot ja alusta kulhon laidasta irtoava, pehmeä taikina. Peitä ja kohota kaksinkertaiseksi.
Ripottele työpöydälle ohut kerros jauhoja, kumoa taikina ja pyörittele se pulliksi. Kohota pullat liinalla peitettynä.
Kuumenna öljy 170 asteeseen. Pyöräytä pulliin reikä sormilla. Paista munkit upporasvassa, käännä paiston puolivälissä. Nosta kypsät munkit talouspaperin päälle hetkeksi valumaan. Sokeroi munkit molemmilta puolilta. Tarjoa lämpiminä tai jäähtyneinä.
Vinkki!
Tuoreita munkkeja pakastimesta:
Pakasta upporasvassa paistetut, jäähtyneet munkit välittömästi ilman sokerointia.
Tarjoilu: laita jäiset munkit kylmään uuniin, säädä lämpötila 200 asteeseen. Kun uuni on saavuttanut lämpötilan, munkit ovat sulaneet ja lämpimiä. Sokeroi munkit ennen tarjoilua.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Onnea isälle!
Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Letut, pannukakut ja vohvelit
Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!