Fariinimunkit

Fariinisokeri antaa mukavan maun munkkitaikinalle. Katso vinkki, miten saat tuoreita munkkeja pakastimesta.

24–28 kpl

1½ tuntia

Arviot (268 kpl)

Ainekset

5 dl maitoa
1 pala (50 g) hiivaa
2–2 ½ dl Dansukker Fariinisokeria
1 tl suolaa
2 tl jauhettua kardemummaa
900 g vehnäjauhoja
150 g voita tai margariinia

Paistamiseen
1 ½ l rypsiöljyä

Sokerointiin
Dansukker Siro erikoishienoa sokeria 

Ohjeet

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita fariinisokeri, suola ja kardemumma joukkoon. Lisää puolet jauhoista ja vatkaa seosta pari minuuttia. Lisää huoneenlämpöinen rasva, loput jauhot ja alusta kulhon laidasta irtoava, pehmeä taikina. Peitä ja kohota kaksinkertaiseksi.

Ripottele työpöydälle ohut kerros jauhoja, kumoa taikina ja pyörittele se pulliksi. Kohota pullat liinalla peitettynä.

Kuumenna öljy 170 asteeseen. Pyöräytä pulliin reikä sormilla. Paista munkit upporasvassa, käännä paiston puolivälissä. Nosta kypsät munkit talouspaperin päälle hetkeksi valumaan. Sokeroi munkit molemmilta puolilta. Tarjoa lämpiminä tai jäähtyneinä.

Vinkki!
Tuoreita munkkeja pakastimesta:
Pakasta upporasvassa paistetut, jäähtyneet munkit välittömästi ilman sokerointia.
Tarjoilu: laita jäiset munkit kylmään uuniin, säädä lämpötila 200 asteeseen. Kun uuni on saavuttanut lämpötilan, munkit ovat sulaneet ja lämpimiä. Sokeroi munkit ennen tarjoilua.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Herkullinen sacherkakku

Täyteläinen sacherkakku on suklaakakkujen kruunaamaton kuningatar. Wieniläisperäisen kakun täytteenä on aprikoosihilloketta ja pohjassa sekä kuorrutuksessa tummaa suklaata.

Pienet inkivääri-sitruunakakut

Nämä pienet kakkuset lasissa sisältävät rapean pohjan, makean sitruuna-inkivääritäytteen ilman liivatetta, raikkaita marinoituja marjoja ja pinnalla rapeaa fariinicrumblea. Tarjoa juhlien kahvipöydässä tai jälkiruokana.

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Upea savulohikakku juhlapöytään

Ota talteen vaaleaa ja tummaa leipää sisältävän savulohikakun ohje. Näyttävästi koristeltu kahden täytteen katkarapu-lohivoileipäkakku on juhlapöydän kestosuosikki.

Mainiot marinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.

Maista ja ihastu!

Pehmeän karamellimainen Dansukker Vaalea Luomusiirappi sopii sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi. Käytä sitä myös leivontaan, jälkiruokiin, makeisiin, ruoanlaittoon ja juomiin.