Fariinimarenkileivokset

Herkulliset kesäiset fariinimarenkileivokset täytetään tuorejuustolla, kermavaahdolla tai ranskankermalla ja tuoreilla marjoilla.

6 isoa marenkia

PT55M

1 tunti + 12 tuntia

Arviot (6 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2 kananmunan valkuaista
2 dl (125 g) Dansukker Fariinisokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta

Täyte
100 g maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl Dansukker Fariinisokeria
2 dl marjoja

Ohjeet

Vatkaa huoneenlämpöisiä valkuaisia hetki ilman sokereita, lisää sokerit vähitellen ja jatka vatkaamista kunnes vaahto on kuohkeaa. Lisää perunajauhot ja leivinjauhe vatkauksen loppuvaiheessa.

Annostele marenkiseos leivinpaperoidulle uunipellille ruokalusikalla kuudeksi keoksi, paina pieni syvennys marenkiaihioiden keskiosaan täytettä varten. Kypsennä uunissa 100–110 asteessa noin 60 minuuttia, tai kunnes marenki on pinnaltaan rapea ja sisältä vielä pehmeä. Anna kuivua huoneenlämmössä seuraavaan päivään.

Täytä marengit juuri ennen tarjoamista. Sekoita tuorejuusto ja fariinisokeri ja jaa täyte marenkien päälle, ripottele marjat pinnalle.

Vinkki!
Käytä tuorejuustotäytteen tilalla fariinisokerilla maustettua kermavaahtoa tai vaahdotettua ranskankermaa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?