Ainekset
2 kananmunan valkuaista
2 dl (125 g) Dansukker Fariinisokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta
Täyte
100 g maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl Dansukker Fariinisokeria
2 dl marjoja
Ohjeet
Vatkaa huoneenlämpöisiä valkuaisia hetki ilman sokereita, lisää sokerit vähitellen ja jatka vatkaamista kunnes vaahto on kuohkeaa. Lisää perunajauhot ja leivinjauhe vatkauksen loppuvaiheessa.
Annostele marenkiseos leivinpaperoidulle uunipellille ruokalusikalla kuudeksi keoksi, paina pieni syvennys marenkiaihioiden keskiosaan täytettä varten. Kypsennä uunissa 100–110 asteessa noin 60 minuuttia, tai kunnes marenki on pinnaltaan rapea ja sisältä vielä pehmeä. Anna kuivua huoneenlämmössä seuraavaan päivään.
Täytä marengit juuri ennen tarjoamista. Sekoita tuorejuusto ja fariinisokeri ja jaa täyte marenkien päälle, ripottele marjat pinnalle.
Vinkki!
Käytä tuorejuustotäytteen tilalla fariinisokerilla maustettua kermavaahtoa tai vaahdotettua ranskankermaa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Onnea isälle!
Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Letut, pannukakut ja vohvelit
Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!