Fariiniboston

Perinteisen bostonkakun täytteessä maistuu mehevä fariinisokeri, kaneli ja vaniljasokeri.

3 kpl, vuoan koko 12 x 26 cm

1½ tuntia

Arviot (43 kpl)

Ainekset

Pullataikina

5 dl maitoa
1 pala (50 g) hiivaa
2 dl Dansukker Taloussokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
noin 950 g vehnäjauhoja
150 g voita tai margariinia
Täyte
200 g voita tai margariinia
2 ½ dl Dansukker Fariinisokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
1 rkl kanelia
Voiteluun

1 kananmuna

Ohjeet

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, kardemumma sekä suola ja sekoita hyvin. Lisää 2/3 jauhoista ja vatkaa seosta voimakkaasti minuutin ajan. Lisää huoneenlämpöinen rasva ja loput jauhot, vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa kulhon laidasta. Peitä ja kohota kaksinkertaiseksi.

Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja muut täytteen ainekset.

Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle ja jaa se kolmeen osaan. Kauli palat, yksi kerrallaan, suorakaiteen muotoiseksi noin 5 mm:n vahvuiseksi levyksi. Leikkaa levystä vuoan pohjan peittävä taikinapala ja siirrä se voideltuun vuokaan.

Levitä kolmasosa täytteestä taikinalevylle, rullaa levy ja leikkaa se noin 3–4 cm:n paloiksi. Siirrä palat vuokaan kierrepuoli ylöspäin. Toimi kahden jäljellä olevan taikinapalan kanssa samoin. Peitä ja kohota.

Voitele pullat rikkivispatulla kananmunalla ja paista uunissa 200 asteessa 20–25 minuuttia.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.