Ainekset
Pullataikina
5 dl maitoa
1 pala (50 g) hiivaa
2 dl Dansukker Taloussokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
noin 950 g vehnäjauhoja
150 g voita tai margariinia
Täyte
200 g voita tai margariinia
2 ½ dl Dansukker Fariinisokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
1 rkl kanelia
Voiteluun
1 kananmuna
Ohjeet
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, kardemumma sekä suola ja sekoita hyvin. Lisää 2/3 jauhoista ja vatkaa seosta voimakkaasti minuutin ajan. Lisää huoneenlämpöinen rasva ja loput jauhot, vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa kulhon laidasta. Peitä ja kohota kaksinkertaiseksi.
Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja muut täytteen ainekset.
Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle ja jaa se kolmeen osaan. Kauli palat, yksi kerrallaan, suorakaiteen muotoiseksi noin 5 mm:n vahvuiseksi levyksi. Leikkaa levystä vuoan pohjan peittävä taikinapala ja siirrä se voideltuun vuokaan.
Levitä kolmasosa täytteestä taikinalevylle, rullaa levy ja leikkaa se noin 3–4 cm:n paloiksi. Siirrä palat vuokaan kierrepuoli ylöspäin. Toimi kahden jäljellä olevan taikinapalan kanssa samoin. Peitä ja kohota.
Voitele pullat rikkivispatulla kananmunalla ja paista uunissa 200 asteessa 20–25 minuuttia.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.
Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.
Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?