Fariini-suklaadonitsit

24 minidonitsia ½ tuntia
Donitsipellillä paistettujen suklaadonitsien päällä on makoisa kinuskinen fariinikuorrutus.
Fariini-suklaadonitsit
Arvioi: (54kpl)

Ainekset

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl kaakaojauhetta
  • 1 dl Dansukker Fariinisokeria
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 1 dl piimää
  • 1 muna
  • 50 g voita sulatettuna

Fariinikuorrutus

  • 1 dl Dansukker Fariinisokeria
  • 2 rkl voita
  • 0,5 dl kuohukermaa
  • 1 dl Dansukker Tomusokeria

Pinnalle

  • Dansukker Fariinisokeria

Sekoita piimä, sulatettu voi ja muna ja lisää ne toisiinsa sekoitettuihin kuiviin aineisiin. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota voidellulle donitsipellille. Tästä tulee 24 kpl minidonitseja. Paista 200 asteessa n. 5–7 min, tarkkaille paistoaikaa, älä ylipaista. Irrota hiukan jäähtyneet donitsit pellistä ja valmista kuorrutus.

Yhdistä fariinisokeri, kerma ja voi kattilassa. Kiehauta. Lisää seos tomusokerin joukkoon ja vatkaa kunnes on tasaista. Dippaa donitsit kuorrutukseen ja ripottele päälle fariinisokeria. Donitsit ovat parhaimmillaan samana päivänä nautittuna, mutta säilyvät kyllä jääkaapissa mehevinä seuraavaankin päivään.

Resepti: kakkukatri.com-blogi