Eclair-leivokset

Ranskalaiset eclair-leivokset ovat tuulihattutaikinasta valmistettuja herkkuleivonnaisia. Voit täyttää leivonnaiset makusi mukaan ja kuorruttaa sulatetulla suklaalla.

15 annosta

1,5 tuntia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

1 dl vettä
1 dl maitoa
50 g voita
1 ½ dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa

Täyte
1 dl kuohukermaa
200 g maitorahkaa
2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria

Kuorrutus
100 g taloussuklaata

Ohjeet

Laita vesi ja maito kattilaan. Lisää joukkoon voi ja kuumenna sekoittaen, kunnes voi sulaa.

Lisää vehnäjauhot kerralla voimakkaasti sekoittaen ja sekoita, kunnes taikinasta muodostuu pallo.

Ota sivuun ja lisää kananmunat hieman jäähtyneeseen taikinaan yksitellen hyvin vatkaten.

Pursota taikinasta tankoja leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200 asteessa kunnes ne ovat kohonneet ja ovat kauniin värisiä.

Jäähdytä ja halkaise pituussuunnassa.

Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon maitorahka. Mausta sokereilla.

Pursota täyte leivonnaisten alaosalle.

Sulata paloiteltu suklaa lautasella mikrossa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen kunnes suklaa on sulanut.

Kasta kansi suklaassa ja laita leivonnaisten päälle. Tarjoa!

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.