Eclair-leivokset

Ranskalaiset eclair-leivokset ovat tuulihattutaikinasta valmistettuja herkkuleivonnaisia. Voit täyttää leivonnaiset makusi mukaan ja kuorruttaa sulatetulla suklaalla.

15 annosta

PT1H

1,5 tuntia

Arviot (4 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

1 dl vettä
1 dl maitoa
50 g voita
1 ½ dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa

Täyte
1 dl kuohukermaa
200 g maitorahkaa
2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria

Kuorrutus
100 g taloussuklaata

Ohjeet

Laita vesi ja maito kattilaan. Lisää joukkoon voi ja kuumenna sekoittaen, kunnes voi sulaa.

Lisää vehnäjauhot kerralla voimakkaasti sekoittaen ja sekoita, kunnes taikinasta muodostuu pallo.

Ota sivuun ja lisää kananmunat hieman jäähtyneeseen taikinaan yksitellen hyvin vatkaten.

Pursota taikinasta tankoja leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200 asteessa kunnes ne ovat kohonneet ja ovat kauniin värisiä.

Jäähdytä ja halkaise pituussuunnassa.

Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon maitorahka. Mausta sokereilla.

Pursota täyte leivonnaisten alaosalle.

Sulata paloiteltu suklaa lautasella mikrossa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen kunnes suklaa on sulanut.

Kasta kansi suklaassa ja laita leivonnaisten päälle. Tarjoa!

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?