Ainekset
1 dl vettä
1 dl maitoa
50 g voita
1 ½ dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
Täyte
1 dl kuohukermaa
200 g maitorahkaa
2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
Kuorrutus
100 g taloussuklaata
Ohjeet
Laita vesi ja maito kattilaan. Lisää joukkoon voi ja kuumenna sekoittaen, kunnes voi sulaa.
Lisää vehnäjauhot kerralla voimakkaasti sekoittaen ja sekoita, kunnes taikinasta muodostuu pallo.
Ota sivuun ja lisää kananmunat hieman jäähtyneeseen taikinaan yksitellen hyvin vatkaten.
Pursota taikinasta tankoja leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200 asteessa kunnes ne ovat kohonneet ja ovat kauniin värisiä.
Jäähdytä ja halkaise pituussuunnassa.
Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon maitorahka. Mausta sokereilla.
Pursota täyte leivonnaisten alaosalle.
Sulata paloiteltu suklaa lautasella mikrossa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen kunnes suklaa on sulanut.
Kasta kansi suklaassa ja laita leivonnaisten päälle. Tarjoa!
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?