Donitsit

(noin 15 kpl) 45 minuuttia
Sitruunankuoriraaste maustaa taikinan, josta kaulitaan uppopaistettavia donitseja.
Donitsit
Arvioi: (55kpl)

Ainekset

  • 2 munaa
  • 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
  • 1/2 dl Dansukker Fariinisokeria
  • 2 dl maitoa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/2 sitruunan raastettu kuori
  • 4 1/2-5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 dl öljyä tai sulatettua rasvaa

Kypsentämiseen

  • öljyä tai paistorasvaa (esim. kookosrasvaa)

Koristeluun

  • Dansukker Tomusokeria

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne sekä maito vuorotellen munavaahtoon. Sekoita joukkoon lopuksi öljy. Taikina on löysähköä, älä huolestu. Anna taikinan levätä ja jauhojen turvota noin 10 minuuttia.

Ripottele pöydälle reippaasti jauhoja. Kaada taikina jauhojen päälle ja pyöritä se jauhoisin käsin tasaiseksi palloksi. Painele taikina käsin levyksi. Ota levystä pyöreällä muotilla (esim. juomalasi) kakkuja, paina pienemmällä muotilla (esim. korkki) keskelle reikä.

Kypsennä leivonnaiset saman tien kuumassa öljyssä molemmin puolin. Valuta leivonnaiset talouspaperin päällä. Ripota pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

Reseptin on laatinut

Dansukker