Dallaspullat

Pullaherkkujen klassikko! Dallaspullat ovat ihanan meheviä, vaniljaisella rahkalla täytettyjä pullia.

20 kpl

PT1H

2 tuntia

Arviot (65 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

5 dl maitoa
50 g tuorehiivaa
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria tai Taloussokeria
1 rkl kardemummaa
13–14 dl vehnäjauhoja
200 g sulatettua voita tai margariinia
Täyte
250 g maitorahkaa
150 g huoneenlämpöistä voita
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria tai Taloussokeria
1 dl vaniljakastikejauhetta
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
Pinnalle
1 kananmuna
1 dl Dansukker Rapeaa raesokeria
(1 dl hasselpähkinä- tai mantelirouhetta)

Ohjeet

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja sekoita, kunnes se on liuennut. Lisää kardemumma ja vehnäjauhot alustaen. Vaivaa lopuksi joukkoon sulatettu rasva.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin puoli tuntia.

Jaa taikina kahteen osaan. Vaivaa ilmakuplat pois ja kaulitse taikina suorakaiteen malliseksi levyksi vehnäjauhoja apuna käyttäen.

Vatkaa täytteen ainekset tasaiseksi tahnaksi. Levitä seos kaulitulle levylle ja kääri levy rullalle.

Leikkaa molemmat rullat kymmeneen tasakokoiseen palaan. Laita leikkauspinta ylöspäin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai isoihin muffinivuokiin.

Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin 15 minuuttia.

Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria (ja hasselpähkinärouhetta).

Paista 225-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.