Dallaspullat eli vaniljarahkapullat - Dansukker

Dallaspullat

20 kpl 2 tuntia
Pullaherkkujen klassikko! Dallaspullat ovat ihanan meheviä, vaniljaisella rahkalla täytettyjä pullia.
Dallaspullat
Arvioi: (60kpl)

Ainekset

  • 5 dl maitoa
  • 50 g tuorehiivaa
  • 2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria tai Taloussokeria
  • 1 rkl kardemummaa
  • 13–14 dl vehnäjauhoja
  • 200 g sulatettua voita tai margariinia

Täyte

  • 250 g maitorahkaa
  • 150 g huoneenlämpöistä voita
  • 2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria tai Taloussokeria
  • 1 dl vaniljakastikejauhetta
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria

Pinnalle

  • 1 kananmuna
  • 1 dl Dansukker Rapeaa raesokeria
  • (1 dl hasselpähkinä- tai mantelirouhetta)

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja sekoita, kunnes se on liuennut. Lisää kardemumma ja vehnäjauhot alustaen. Vaivaa lopuksi joukkoon sulatettu rasva.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin puoli tuntia.

Jaa taikina kahteen osaan. Vaivaa ilmakuplat pois ja kaulitse taikina suorakaiteen malliseksi levyksi vehnäjauhoja apuna käyttäen.

Vatkaa täytteen ainekset tasaiseksi tahnaksi. Levitä seos kaulitulle levylle ja kääri levy rullalle.

Leikkaa molemmat rullat kymmeneen tasakokoiseen palaan. Laita leikkauspinta ylöspäin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai isoihin muffinivuokiin.

Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin 15 minuuttia.

Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria (ja hasselpähkinärouhetta).

Paista 225-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia.

Reseptin on laatinut

Dansukker

;