Ainekset
150 g Marianne- tai Domino-täytekeksejä
50 g sulatettua voita tai margariinia
1 rkl maitoa tai vettä
Täyte
5 liivatelehteä
2 ½ dl vispi- tai kuohukermaa
200 g maitorahkaa tai tuorejuustoa
1/2–3/4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
60 g Daim-suklaata (patukka)
2 rkl vettä tai sitruunamehua
Pinnalle
60 g Daim-suklaata (patukka)
Ohjeet
Hienonna keksit pienessä pussissa lihanuijalla nuijien. Sulata voi ja lisää se keksinmurujen joukkoon käännellen. Lisää maito. Painele keksinmurut leivinpaperilla vuoratun, irtopohjaisen kakkuvuoan (halkaisija 18–22 cm) pohjalle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen limittäin. Vaahdota kerma. Vatkaa joukkoon maitorahka tai tuorejuusto. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Hienonna Daim-patukka veitsellä karkeaksi rouheeksi ja lisää joukkoon. Tarkista maku.
Kuumenna vesi tai sitruunamehu kiehuvaksi esimerkiksi juomalasissa mikroaaltouunissa ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita tasaiseksi. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja nosta hyytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Irrota kakku vuoasta veitsellä pyöräyttäen ja siirrä tarjoiluvadille. Rouhi pinnalle Daim-suklaapatukka. Pursota reunoille halutessasi sokerilla ja vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Maistuvat luumut
Tutustu sivustomme herkullisiin luumujälkiruoka- ja marmeladiresepteihin.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?