Crème brûlée tarteletit

Tässä herkullisessa ohjeessa klassinen crème brûlée -kermavanukas rapeaksi paahdetulla sokeripinnalla kootaan ohuelle leivospohjalle. Leivo ihanat crème brûlée tarteletit myös vegaanisesti.

10–16 kpl, (Ø 8–12 cm)

PT1H

Valmistusaika vähintään 1½ tuntia, josta työaika n. 30 min

Arviot (1 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Tartelettitaikina

1½ dl Dansukker Tomusokeria

4 dl erikoisvehnäjauhoja (josta ½ dl voi olla mantelijauhetta)

150 g voita tai leivontamargariinia

1 kananmuna

1 tl Dansukker Vaniljasokeria tai pomeranssinkuorijauhetta

Voitelu

2 rkl voita tai leivontamargariinia

Crème brûlée -täyte piiraisiin

3 dl kuohukermaa

½ dl maitoa (josta 1 rkl voi olla kermalikööriä)

½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

2 tl Dansukker Vaniljasokeria (josta toinen tl voi olla lakritsijauhetta)

2 rkl maissitärkkelysjauhoja

3 kananmunan keltuaista

Pinnalle

n. 1 dl Dansukker Ruokokidesokeria

 

Ohjeet

1. Valmista tartelettitaikina. Sekoita tomusokeri ja jauhot, lisää kylmä rasva kuutioina ja nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää muruseokseen muna ja maustava aine. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina muovikelmuun ja nosta pakastimeen vartiksi tai jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.

2. Voitele matalareunaiset tartelettivuoat tai muffinipellin kolot, mikäli ne eivät ole silikonia. Painele taikinaa ohuelti tartelettivuokien pohjille (tmv.) ja reunoille ylös ihan reunan tasalle asti. Siirrä pohjat viileään 15 minuutiksi. Lämmitä uuni 175 °C:seen.

3. Paista uunin toiseksi alimmalla tai keskitasolla 7–10 minuuttia, kunnes pohjat saavat aavistuksen väriä. Älä paista tässä vaiheessa liian kauan, sillä tarteletit menevät vielä uudelleen uunin täytteen kanssa.

4. Kun otat tarteletit uunista ja jos pohjat kohosivat, paina ne takaisin mataliksi kupeiksi pikkulusikan pesällä. Jäähdytä pohjat nopeasti viileässä ja valmista täyte. Laske uunin lämpötila 150 °C:seen

5. Valmista täyte. Mittaa kerma, maito, sokeri, vaniljasokeri ja maissitärkkelys kattilaan. Vispaa sekaisin ja kuumenna rauhallisesti hämmentäen, kunnes kiisseli sakenee, n. 1 min. Nosta pois liedeltä ja sekoita keltuaiset joukkoon. Jaa täyte heti tartelettipohjille.

6. Siirrä tarteletit uunin toiseksi alimmalle ritilätasolle hyytymään 15–20 minuutiksi. Säädä sen jälkeen uunin lämpö pois ja jätä tarteletit vielä vartiksi uuniin (voit raottaa vähän luukkua, jos uuni ei jäähdytä).

7. Siirrä tarteletit jäähtymään ja säilytä jääkaapissa.

8. Nosta ennen tarjoilua tarteletit esille esim. uunipellin, keraamisen tai muun kuumuutta kestävän alustan päälle. Ripottele hyytelöosuuden päälle jokaiseen tartalettiin n. 2 tl ruokokidesokeria. Sulata sokeripinnat nopeasti ja varovasti kaasupolttimella eli ”tohottimella” niin, että pinnat muuttuvat ruskeiksi ja rapeiksi.

9. Voit halutessasi koristella pinnat tuoreilla marjoilla, jotka raikastavat makeaa herkkuleivosta.

Vinkki!
Pohjat säilyttävät kuppimaisen muotonsa paistettaessa (ilman herneitä tms.), kun noudatat tarkasti oikeita ainesuhteita ja käytät kylmää taikinaa.

 

CRÈME BRÛLÉE -VEGETARTELETIT

Valmista tartelettitaikina kuten edellä, mutta tarkista, että margariini on vegaanista ja korvaa muna n. 2 rkl:lla vettä. Paista tartelettipohjat kypsiksi ja jäähdytä tasaisella alustalla, esim. tarjottimella.

Vege crème brûlée -täyte

2 dl kaurakermaa
2 dl kookoskermaa
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia

Mittaa kaikki aineet kattilaan. Kuumenna seos kiehuvaksi rauhallisesti hämmentäen. Kun seos kiehuu, keitä vain ½ min ja siirrä kattila pois liedeltä. Odota 5 min ja kaada seos varovasti tartelettien päälle täyttäen taikinakupit lähes täyteen. Nosta tarjotin kuppeineen varovasti jääkaappiin hyytymään.

Tee tohotus juuri ennen tarjoilua, kuten edellä on kerrottu.

 

Resepti: LEIVONTA-kirja, Laine Arja Elina, Readme 2021

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.