Crème brûlée tarteletit

Tässä herkullisessa ohjeessa klassinen crème brûlée -kermavanukas rapeaksi paahdetulla sokeripinnalla kootaan ohuelle leivospohjalle. Leivo ihanat crème brûlée tarteletit myös vegaanisesti.

10–16 kpl, (Ø 8–12 cm)

Valmistusaika vähintään 1½ tuntia, josta työaika n. 30 min

Arviot (1 kpl)

Ainekset

Tartelettitaikina

1½ dl Dansukker Tomusokeria

4 dl erikoisvehnäjauhoja (josta ½ dl voi olla mantelijauhetta)

150 g voita tai leivontamargariinia

1 kananmuna

1 tl Dansukker Vaniljasokeria tai pomeranssinkuorijauhetta

Voitelu

2 rkl voita tai leivontamargariinia

Crème brûlée -täyte piiraisiin

3 dl kuohukermaa

½ dl maitoa (josta 1 rkl voi olla kermalikööriä)

½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

2 tl Dansukker Vaniljasokeria (josta toinen tl voi olla lakritsijauhetta)

2 rkl maissitärkkelysjauhoja

3 kananmunan keltuaista

Pinnalle

n. 1 dl Dansukker Ruokokidesokeria

 

Ohjeet

1. Valmista tartelettitaikina. Sekoita tomusokeri ja jauhot, lisää kylmä rasva kuutioina ja nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää muruseokseen muna ja maustava aine. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina muovikelmuun ja nosta pakastimeen vartiksi tai jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.

2. Voitele matalareunaiset tartelettivuoat tai muffinipellin kolot, mikäli ne eivät ole silikonia. Painele taikinaa ohuelti tartelettivuokien pohjille (tmv.) ja reunoille ylös ihan reunan tasalle asti. Siirrä pohjat viileään 15 minuutiksi. Lämmitä uuni 175 °C:seen.

3. Paista uunin toiseksi alimmalla tai keskitasolla 7–10 minuuttia, kunnes pohjat saavat aavistuksen väriä. Älä paista tässä vaiheessa liian kauan, sillä tarteletit menevät vielä uudelleen uunin täytteen kanssa.

4. Kun otat tarteletit uunista ja jos pohjat kohosivat, paina ne takaisin mataliksi kupeiksi pikkulusikan pesällä. Jäähdytä pohjat nopeasti viileässä ja valmista täyte. Laske uunin lämpötila 150 °C:seen

5. Valmista täyte. Mittaa kerma, maito, sokeri, vaniljasokeri ja maissitärkkelys kattilaan. Vispaa sekaisin ja kuumenna rauhallisesti hämmentäen, kunnes kiisseli sakenee, n. 1 min. Nosta pois liedeltä ja sekoita keltuaiset joukkoon. Jaa täyte heti tartelettipohjille.

6. Siirrä tarteletit uunin toiseksi alimmalle ritilätasolle hyytymään 15–20 minuutiksi. Säädä sen jälkeen uunin lämpö pois ja jätä tarteletit vielä vartiksi uuniin (voit raottaa vähän luukkua, jos uuni ei jäähdytä).

7. Siirrä tarteletit jäähtymään ja säilytä jääkaapissa.

8. Nosta ennen tarjoilua tarteletit esille esim. uunipellin, keraamisen tai muun kuumuutta kestävän alustan päälle. Ripottele hyytelöosuuden päälle jokaiseen tartalettiin n. 2 tl ruokokidesokeria. Sulata sokeripinnat nopeasti ja varovasti kaasupolttimella eli ”tohottimella” niin, että pinnat muuttuvat ruskeiksi ja rapeiksi.

9. Voit halutessasi koristella pinnat tuoreilla marjoilla, jotka raikastavat makeaa herkkuleivosta.

Vinkki!
Pohjat säilyttävät kuppimaisen muotonsa paistettaessa (ilman herneitä tms.), kun noudatat tarkasti oikeita ainesuhteita ja käytät kylmää taikinaa.

 

CRÈME BRÛLÉE -VEGETARTELETIT

Valmista tartelettitaikina kuten edellä, mutta tarkista, että margariini on vegaanista ja korvaa muna n. 2 rkl:lla vettä. Paista tartelettipohjat kypsiksi ja jäähdytä tasaisella alustalla, esim. tarjottimella.

Vege crème brûlée -täyte

2 dl kaurakermaa
2 dl kookoskermaa
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia

Mittaa kaikki aineet kattilaan. Kuumenna seos kiehuvaksi rauhallisesti hämmentäen. Kun seos kiehuu, keitä vain ½ min ja siirrä kattila pois liedeltä. Odota 5 min ja kaada seos varovasti tartelettien päälle täyttäen taikinakupit lähes täyteen. Nosta tarjotin kuppeineen varovasti jääkaappiin hyytymään.

Tee tohotus juuri ennen tarjoilua, kuten edellä on kerrottu.

 

Resepti: LEIVONTA-kirja, Laine Arja Elina, Readme 2021

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.