Crema Catalana raparperi-sydämellä

Tässä jälkiruoassa käytetään hillosokeria sekä Crema Catalanaan että raparperihilloon.

4–6 annosta

PT1H

1 vrk

Arviot (1 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Raparperi-vaniljahillo
500 g raparperipaloja
1 vaniljatanko avattuna ja raaputettuna
2 1/2 dl Dansukker Hillosokeria
Crema Catalana
5 dl täysmaitoa
3 kananmunan keltuaista
1 dl Dansukker Hillosokeria
1 1/2 rkl maissitärkkelystä
Pinnalle
2–3 rkl Dansukker Ruokokidesokeria

Ohjeet

Pane raparperipalat ja vaniljatanko mikronkestävään kulhoon. Ripottele hillosokeri päälle ja sekoita kevyesti. Työnnä kulho mikroon ja kypsennä 800 W:n teholla 2 x 4 minuuttia. Sekoita kerran kypsentämisen aikana. Jäähdytä vartti ja purkita. Pane hillo jääkaappiin vuorokaudeksi ennen käyttämistä.

Crema Catalana
Mittaa maito, keltuaiset, hillosokeri ja tärkkelys kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja anna keitoksen poreilla pari minuuttia.

Poista vaniljatangon palat hillosta ja annostele jokaiseen uuninkestävään annosvuokaan 2 ruokalusikallista hilloa. Siivilöi samettinen kiisseli päälle. Jäähdytä jääkaapissa 5 tunnista seuraavaan päivään. Tee rapsahtava sokerikuori juuri ennen tarjoilua. Ripottele sokerikerros pinnalle ja karamellisoi sokeri kaasupolttimella tai laita vuoat uuniin ja ruskista pinta uunin grillitoiminnolla.

Vinkki!
Käytä raparperihillon loppu kääretorttuun tai täytekakkuun.

Resepti: Ruokatoimittaja Midi Vuorela / Hillosokeri 20 vuotta

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?