Crema Catalana raparperi-sydämellä

Tässä jälkiruoassa käytetään hillosokeria sekä Crema Catalanaan että raparperihilloon.

4–6 annosta

1 vrk

Arviot (0 kpl)

Ainekset

Raparperi-vaniljahillo
500 g raparperipaloja
1 vaniljatanko avattuna ja raaputettuna
2 1/2 dl Dansukker Hillosokeria
Crema Catalana
5 dl täysmaitoa
3 kananmunan keltuaista
1 dl Dansukker Hillosokeria
1 1/2 rkl maissitärkkelystä
Pinnalle
2–3 rkl Dansukker Ruokokidesokeria

Ohjeet

Pane raparperipalat ja vaniljatanko mikronkestävään kulhoon. Ripottele hillosokeri päälle ja sekoita kevyesti. Työnnä kulho mikroon ja kypsennä 800 W:n teholla 2 x 4 minuuttia. Sekoita kerran kypsentämisen aikana. Jäähdytä vartti ja purkita. Pane hillo jääkaappiin vuorokaudeksi ennen käyttämistä.

Crema Catalana
Mittaa maito, keltuaiset, hillosokeri ja tärkkelys kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja anna keitoksen poreilla pari minuuttia.

Poista vaniljatangon palat hillosta ja annostele jokaiseen uuninkestävään annosvuokaan 2 ruokalusikallista hilloa. Siivilöi samettinen kiisseli päälle. Jäähdytä jääkaapissa 5 tunnista seuraavaan päivään. Tee rapsahtava sokerikuori juuri ennen tarjoilua. Ripottele sokerikerros pinnalle ja karamellisoi sokeri kaasupolttimella tai laita vuoat uuniin ja ruskista pinta uunin grillitoiminnolla.

Vinkki!
Käytä raparperihillon loppu kääretorttuun tai täytekakkuun.

Resepti: Ruokatoimittaja Midi Vuorela / Hillosokeri 20 vuotta

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.