Crema Catalana raparperi-sydämellä

Tässä jälkiruoassa käytetään hillosokeria sekä Crema Catalanaan että raparperihilloon.

4–6 annosta

PT1H

1 vrk

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Raparperi-vaniljahillo
500 g raparperipaloja
1 vaniljatanko avattuna ja raaputettuna
2 1/2 dl Dansukker Hillosokeria
Crema Catalana
5 dl täysmaitoa
3 kananmunan keltuaista
1 dl Dansukker Hillosokeria
1 1/2 rkl maissitärkkelystä
Pinnalle
2–3 rkl Dansukker Ruokokidesokeria

Ohjeet

Pane raparperipalat ja vaniljatanko mikronkestävään kulhoon. Ripottele hillosokeri päälle ja sekoita kevyesti. Työnnä kulho mikroon ja kypsennä 800 W:n teholla 2 x 4 minuuttia. Sekoita kerran kypsentämisen aikana. Jäähdytä vartti ja purkita. Pane hillo jääkaappiin vuorokaudeksi ennen käyttämistä.

Crema Catalana
Mittaa maito, keltuaiset, hillosokeri ja tärkkelys kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja anna keitoksen poreilla pari minuuttia.

Poista vaniljatangon palat hillosta ja annostele jokaiseen uuninkestävään annosvuokaan 2 ruokalusikallista hilloa. Siivilöi samettinen kiisseli päälle. Jäähdytä jääkaapissa 5 tunnista seuraavaan päivään. Tee rapsahtava sokerikuori juuri ennen tarjoilua. Ripottele sokerikerros pinnalle ja karamellisoi sokeri kaasupolttimella tai laita vuoat uuniin ja ruskista pinta uunin grillitoiminnolla.

Vinkki!
Käytä raparperihillon loppu kääretorttuun tai täytekakkuun.

Resepti: Ruokatoimittaja Midi Vuorela / Hillosokeri 20 vuotta

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.