Ainekset
800 g keräkaalia
3 porkkanaa
Majoneesi
2 munankeltuaista
2 tl Dansukker Ruokokidesokeria tai Vaaleaa Luomusiirappia
1 rkl sinappia
2 tl omena- tai hunajaviinietikkaa
½ tl suolaa
pala habaneroa tai muuta chilipaprikaa hienonnettuna
4 dl rypsi- tai auringonkukkaöljyä
1 dl smetanaa tai ranskankermaa
mustapippuria myllystä
Ohjeet
Leikkaa kaalista kanta ja poista uloimmat lehdet. Hienonna kaali kokkiveitsellä leikkuulaudalla ohuiksi suikaleiksi. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi.
Valmista majoneesi.
Erottele keltuaiset kulhoon ja mittaa joukkoon sokeri tai siirappi, sinappi, viinietikka, suola ja chilipaprika. Sekoita. Lisää öljy vähän kerrallaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen, kunnes majoneesi on paksua. Sekoita joukkoon smetana tai ranskankerma. Mausta mustapippurilla. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa, etikkaa tai sinappia.
Sekoita joukkoon suikaloitu kaali ja raastetut porkkanat. Tarkista maku.
Vinkki!
Hienonna joukkoon halutessasi persiljaa tai muuta yrttiä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.