Ainekset
800 g keräkaalia
3 porkkanaa
Majoneesi
2 munankeltuaista
2 tl Dansukker Ruokokidesokeria tai Vaaleaa Luomusiirappia
1 rkl sinappia
2 tl omena- tai hunajaviinietikkaa
½ tl suolaa
pala habaneroa tai muuta chilipaprikaa hienonnettuna
4 dl rypsi- tai auringonkukkaöljyä
1 dl smetanaa tai ranskankermaa
mustapippuria myllystä
Ohjeet
Leikkaa kaalista kanta ja poista uloimmat lehdet. Hienonna kaali kokkiveitsellä leikkuulaudalla ohuiksi suikaleiksi. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi.
Valmista majoneesi.
Erottele keltuaiset kulhoon ja mittaa joukkoon sokeri tai siirappi, sinappi, viinietikka, suola ja chilipaprika. Sekoita. Lisää öljy vähän kerrallaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen, kunnes majoneesi on paksua. Sekoita joukkoon smetana tai ranskankerma. Mausta mustapippurilla. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa, etikkaa tai sinappia.
Sekoita joukkoon suikaloitu kaali ja raastetut porkkanat. Tarkista maku.
Vinkki!
Hienonna joukkoon halutessasi persiljaa tai muuta yrttiä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Onnea isälle!
Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Letut, pannukakut ja vohvelit
Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!