Coleslaw - kaali-majoneesisalaatti - Dansukker

Coleslaw

8–10 annosta 30 minuuttia
Amerikkalainen coleslaw-kaalisalaatti majoneesilla on grillattujen ruokien maistuva lisäke.
Coleslaw
Arvioi: (45kpl)

Ainekset

  • 800 g keräkaalia
  • 3 porkkanaa

Majoneesi

  • 2 munankeltuaista
  • 2 tl Dansukker Ruokokidesokeria tai Vaaleaa Luomusiirappia
  • 1 rkl sinappia
  • 2 tl omena- tai hunajaviinietikkaa
  • ½ tl suolaa
  • pala habaneroa tai muuta chilipaprikaa hienonnettuna
  • 4 dl rypsi- tai auringonkukkaöljyä
  • 1 dl smetanaa tai ranskankermaa
  • mustapippuria myllystä

Leikkaa kaalista kanta ja poista uloimmat lehdet. Hienonna kaali kokkiveitsellä leikkuulaudalla ohuiksi suikaleiksi. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi.

Valmista majoneesi.
Erottele keltuaiset kulhoon ja mittaa joukkoon sokeri tai siirappi, sinappi, viinietikka, suola ja chilipaprika. Sekoita. Lisää öljy vähän kerrallaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen, kunnes majoneesi on paksua. Sekoita joukkoon smetana tai ranskankerma. Mausta mustapippurilla. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa, etikkaa tai sinappia.

Sekoita joukkoon suikaloitu kaali ja raastetut porkkanat. Tarkista maku.

Vinkki!
Hienonna joukkoon halutessasi persiljaa tai muuta yrttiä.

Reseptin on laatinut

Dansukker

;