Churrot eli espanjalaiset munkkitangot

Churrot siman kera tuovat hieman espanjalaista twistiä suomalaiseen vappuun.

1 tunti

Arviot (16 kpl)

Ainekset

3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 rkl Dansukker Taloussokeria
ripaus suolaa
2 kananmunaa
1 dl kaurajuomaa
50 g sulaa voita tai margariinia
Paistoon
1 l rypsiöljyä
Pinnalle
1 tl kanelia
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
Suklaadippi
200 g tummaa suklaata (50 %)
2 dl kuohukermaa
1 tl voita
ripaus cayennenpippuria
Mangodippi
2 dl mangopyrettä
1 limetin mehu
1 rkl Dansukker Fariinisokeria

Ohjeet

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
Vinkki! Raasta taikinaan sitruunankuorta tai lisää hieman kardemummaa.
2. Vispaa munat kevyesti kaurajuomaan ja lisää rasvasula.
3. Yhdistä seokset ja jätä liinan alle 15 minuutiksi.
4. Laita taikina pursotinpussiin, jossa on noin 8 mm tähtitylla.
5. Kuumenna öljy 180-asteiseksi ja pursota öljyyn noin 10–15 cm pituisia taikinapötköjä.
6. Paistoaika on noin 2–4 minuuttia riippuen churron paksuudesta. Oikea aika löytyy testaamalla.
7. Nosta valmiit churrot reikäkauhalla lautaselle, jossa on talouspaperi. Anna enimmän rasvan imeytyä talouspaperiin.
8. Sekoita kaneli ja sokeri keskenään ja laita laakeaan kulhoon.
9. Pyöräytä valutetut ja hieman jäähtyneet churrot kaneli-sokerissa. Tarjoile dippien kanssa!
10. Mittaa kerma ja paloiteltu suklaa kattilaan.
11. Lämmitä ja sekoittele, kunnes suklaa on kokonaan sulanut.
12. Lisää sekaan voi ja cayennenpippuri.
13. Mittaa kaikki mangodipin aineet pieneen kattilaan ja keitä muutaman minuutin ajan sekoitellen, kunnes seos paksuuntuu.
14. Jäähdytä dippikastike ennen tarjoilua.


Yhteistyössä: Anni Paakkunainen, AlfaTV ja Suomen Sokeri/Dansukker

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Herkullinen sacherkakku

Täyteläinen sacherkakku on suklaakakkujen kruunaamaton kuningatar. Wieniläisperäisen kakun täytteenä on aprikoosihilloketta ja pohjassa sekä kuorrutuksessa tummaa suklaata.

Pienet inkivääri-sitruunakakut

Nämä pienet kakkuset lasissa sisältävät rapean pohjan, makean sitruuna-inkivääritäytteen ilman liivatetta, raikkaita marinoituja marjoja ja pinnalla rapeaa fariinicrumblea. Tarjoa juhlien kahvipöydässä tai jälkiruokana.

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Upea savulohikakku juhlapöytään

Ota talteen vaaleaa ja tummaa leipää sisältävän savulohikakun ohje. Näyttävästi koristeltu kahden täytteen katkarapu-lohivoileipäkakku on juhlapöydän kestosuosikki.

Mainiot marinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.

Maista ja ihastu!

Pehmeän karamellimainen Dansukker Vaalea Luomusiirappi sopii sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi. Käytä sitä myös leivontaan, jälkiruokiin, makeisiin, ruoanlaittoon ja juomiin.