Churrot eli espanjalaiset munkkitangot - Dansukker

Churrot eli espanjalaiset munkkitangot

1 tunti
Churrot siman kera tuovat hieman espanjalaista twistiä suomalaiseen vappuun.
Churrot eli espanjalaiset munkkitangot
Arvioi: (14kpl)

Ainekset

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1 rkl Dansukker Taloussokeria
  • ripaus suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl kaurajuomaa
  • 50 g sulaa voita tai margariinia

Paistoon

  • 1 l rypsiöljyä

Pinnalle

  • 1 tl kanelia
  • 1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Suklaadippi

  • 200 g tummaa suklaata (50 %)
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 tl voita
  • ripaus cayennenpippuria

Mangodippi

  • 2 dl mangopyrettä
  • 1 limetin mehu
  • 1 rkl Dansukker Fariinisokeria

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
Vinkki! Raasta taikinaan sitruunankuorta tai lisää hieman kardemummaa.
2. Vispaa munat kevyesti kaurajuomaan ja lisää rasvasula.
3. Yhdistä seokset ja jätä liinan alle 15 minuutiksi.
4. Laita taikina pursotinpussiin, jossa on noin 8 mm tähtitylla.
5. Kuumenna öljy 180-asteiseksi ja pursota öljyyn noin 10–15 cm pituisia taikinapötköjä.
6. Paistoaika on noin 2–4 minuuttia riippuen churron paksuudesta. Oikea aika löytyy testaamalla.
7. Nosta valmiit churrot reikäkauhalla lautaselle, jossa on talouspaperi. Anna enimmän rasvan imeytyä talouspaperiin.
8. Sekoita kaneli ja sokeri keskenään ja laita laakeaan kulhoon.
9. Pyöräytä valutetut ja hieman jäähtyneet churrot kaneli-sokerissa. Tarjoile dippien kanssa!
10. Mittaa kerma ja paloiteltu suklaa kattilaan.
11. Lämmitä ja sekoittele, kunnes suklaa on kokonaan sulanut.
12. Lisää sekaan voi ja cayennenpippuri.
13. Mittaa kaikki mangodipin aineet pieneen kattilaan ja keitä muutaman minuutin ajan sekoitellen, kunnes seos paksuuntuu.
14. Jäähdytä dippikastike ennen tarjoilua.


Yhteistyössä: Anni Paakkunainen, AlfaTV ja Suomen Sokeri/Dansukker


;