Ainekset
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 rkl Dansukker Taloussokeria
ripaus suolaa
2 kananmunaa
1 dl kaurajuomaa
50 g sulaa voita tai margariinia
Paistoon
1 l rypsiöljyä
Pinnalle
1 tl kanelia
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
Suklaadippi
200 g tummaa suklaata (50 %)
2 dl kuohukermaa
1 tl voita
ripaus cayennenpippuria
Mangodippi
2 dl mangopyrettä
1 limetin mehu
1 rkl Dansukker Fariinisokeria
Ohjeet
1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
Vinkki! Raasta taikinaan sitruunankuorta tai lisää hieman kardemummaa.
2. Vispaa munat kevyesti kaurajuomaan ja lisää rasvasula.
3. Yhdistä seokset ja jätä liinan alle 15 minuutiksi.
4. Laita taikina pursotinpussiin, jossa on noin 8 mm tähtitylla.
5. Kuumenna öljy 180-asteiseksi ja pursota öljyyn noin 10–15 cm pituisia taikinapötköjä.
6. Paistoaika on noin 2–4 minuuttia riippuen churron paksuudesta. Oikea aika löytyy testaamalla.
7. Nosta valmiit churrot reikäkauhalla lautaselle, jossa on talouspaperi. Anna enimmän rasvan imeytyä talouspaperiin.
8. Sekoita kaneli ja sokeri keskenään ja laita laakeaan kulhoon.
9. Pyöräytä valutetut ja hieman jäähtyneet churrot kaneli-sokerissa. Tarjoile dippien kanssa!
10. Mittaa kerma ja paloiteltu suklaa kattilaan.
11. Lämmitä ja sekoittele, kunnes suklaa on kokonaan sulanut.
12. Lisää sekaan voi ja cayennenpippuri.
13. Mittaa kaikki mangodipin aineet pieneen kattilaan ja keitä muutaman minuutin ajan sekoitellen, kunnes seos paksuuntuu.
14. Jäähdytä dippikastike ennen tarjoilua.
Yhteistyössä: Anni Paakkunainen, AlfaTV ja Suomen Sokeri/Dansukker
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
![Britakakku](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fbritakakku.jpg&width=640&format=webp)
Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.
![Mustikkasuukkojäätelö](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fsyltgrottsglass.jpg&width=640&format=webp)
Tee itse jäätelöä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.
![Limettipannacotta](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fvaniljpannacotta.jpg&width=640&format=webp)
Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.
![Tee itse hilloa ja mehua](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fInspiration%2fhillo_fiilis2.jpg&width=640&format=webp)
Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.
![Mökkiläisen mustikkapiiras](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2ffi-m-mustikkapiirakka.jpg&width=640&format=webp)
Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.
![Kevyt viinimarja-minttuvaahto](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fredcurrant_mint.jpg&width=640&format=webp)
Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.