Taikina
Kuorrute
Pinnalle
Sulata voi kattilassa niin, että se kiehahtaa. Lisää fariini- ja vaniljasokeri.
Anna sokerin hieman sulaa voisulan joukkoon. Lisää reippaasti käsivispilällä sekoittaen muna.
Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita jauhoseos taikinaan muutamassa erässä.
Anna taikinan jäähtyä huoneenlämpöiseksi, jotta suklaa ei sula taikinan joukkoon. Lisää sitten suklaahiput. Tässä on käytetty sekoitusta kaikkia eri suklaalaatuja.
Painele taikina donitsipellin koloihin (vuokaa ei tarvitse voidella). Paista 200 asteessa 10-12 minuuttia. Donitsit saavat jäädä sisältä hieman taikinaisiksi. Kypsyys on oikea, kun pinta on saanut hieman väriä, mutta rakenne painuu jonkin verran kasaan uunista ottamisen jälkeen. Anna jäähtyä hetki vuoassa ennen irrottamista. Jäähdytä hyvin ennen kuorruttamista.
Rouhi pinnalle tuleva suklaa valmiiksi. Tässä koristeluun on käytetty tummaa ja valkoista suklaata.
Yhdistä sokerikuorrutteen ainekset keskenään. Huomioi, että nestemäistä elintarvikeväriä käytettäessä tomusokeria tarvitaan enemmän. Valuta kuorrutetta lusikan avulla donitsin yhdelle reunalle. Ripottele saman tien päälle suklaarouhetta.
Resepti ja kuva: Kinuskikissa