Chocolate chip donuts

Maista ja päätä, onko tämä donitsi kuin cookie vai cookie kuin donitsi. Herkullista joka tapauksessa!

15 kpl

45 minuuttia

Arviot (254 kpl)

Ainekset

Taikina
175 g voita
3 dl Dansukker Fariinisokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 iso kananmuna
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
2 ½ dl suklaahippuja/nappeja
Kuorrute
240 g Dansukker Tomusokeria
3 rkl + 1 tl vettä

vaaleanpunaista elintarvikeväriä
TAI
240 g Dansukker Tomusokeria
3 rkl + 1 tl vettä
keltaista elintarvikeväriä
Pinnalle
suklaarouhetta

Ohjeet

Sulata voi kattilassa niin, että se kiehahtaa. Lisää fariini- ja vaniljasokeri.

Anna sokerin hieman sulaa voisulan joukkoon. Lisää reippaasti käsivispilällä sekoittaen muna.

Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita jauhoseos taikinaan muutamassa erässä.

Anna taikinan jäähtyä huoneenlämpöiseksi, jotta suklaa ei sula taikinan joukkoon. Lisää sitten suklaahiput. Tässä on käytetty sekoitusta kaikkia eri suklaalaatuja.

Painele taikina donitsipellin koloihin (vuokaa ei tarvitse voidella). Paista 200 asteessa 10-12 minuuttia. Donitsit saavat jäädä sisältä hieman taikinaisiksi. Kypsyys on oikea, kun pinta on saanut hieman väriä, mutta rakenne painuu jonkin verran kasaan uunista ottamisen jälkeen. Anna jäähtyä hetki vuoassa ennen irrottamista. Jäähdytä hyvin ennen kuorruttamista.

Rouhi pinnalle tuleva suklaa valmiiksi. Tässä koristeluun on käytetty tummaa ja valkoista suklaata.

Yhdistä sokerikuorrutteen ainekset keskenään. Huomioi, että nestemäistä elintarvikeväriä käytettäessä tomusokeria tarvitaan enemmän. Valuta kuorrutetta lusikan avulla donitsin yhdelle reunalle. Ripottele saman tien päälle suklaarouhetta.

Resepti ja kuva: Kinuskikissa

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Herkullinen sacherkakku

Täyteläinen sacherkakku on suklaakakkujen kruunaamaton kuningatar. Wieniläisperäisen kakun täytteenä on aprikoosihilloketta ja pohjassa sekä kuorrutuksessa tummaa suklaata.

Pienet inkivääri-sitruunakakut

Nämä pienet kakkuset lasissa sisältävät rapean pohjan, makean sitruuna-inkivääritäytteen ilman liivatetta, raikkaita marinoituja marjoja ja pinnalla rapeaa fariinicrumblea. Tarjoa juhlien kahvipöydässä tai jälkiruokana.

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Upea savulohikakku juhlapöytään

Ota talteen vaaleaa ja tummaa leipää sisältävän savulohikakun ohje. Näyttävästi koristeltu kahden täytteen katkarapu-lohivoileipäkakku on juhlapöydän kestosuosikki.

Mainiot marinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.

Maista ja ihastu!

Pehmeän karamellimainen Dansukker Vaalea Luomusiirappi sopii sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi. Käytä sitä myös leivontaan, jälkiruokiin, makeisiin, ruoanlaittoon ja juomiin.