Ainekset
Taikina
175 g voita
3 dl Dansukker Fariinisokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 iso kananmuna
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
2 ½ dl suklaahippuja/nappeja
Kuorrute
240 g Dansukker Tomusokeria
3 rkl + 1 tl vettä
vaaleanpunaista elintarvikeväriä
TAI
240 g Dansukker Tomusokeria
3 rkl + 1 tl vettä
keltaista elintarvikeväriä
Pinnalle
suklaarouhetta
Ohjeet
Sulata voi kattilassa niin, että se kiehahtaa. Lisää fariini- ja vaniljasokeri.
Anna sokerin hieman sulaa voisulan joukkoon. Lisää reippaasti käsivispilällä sekoittaen muna.
Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita jauhoseos taikinaan muutamassa erässä.
Anna taikinan jäähtyä huoneenlämpöiseksi, jotta suklaa ei sula taikinan joukkoon. Lisää sitten suklaahiput. Tässä on käytetty sekoitusta kaikkia eri suklaalaatuja.
Painele taikina donitsipellin koloihin (vuokaa ei tarvitse voidella). Paista 200 asteessa 10-12 minuuttia. Donitsit saavat jäädä sisältä hieman taikinaisiksi. Kypsyys on oikea, kun pinta on saanut hieman väriä, mutta rakenne painuu jonkin verran kasaan uunista ottamisen jälkeen. Anna jäähtyä hetki vuoassa ennen irrottamista. Jäähdytä hyvin ennen kuorruttamista.
Rouhi pinnalle tuleva suklaa valmiiksi. Tässä koristeluun on käytetty tummaa ja valkoista suklaata.
Yhdistä sokerikuorrutteen ainekset keskenään. Huomioi, että nestemäistä elintarvikeväriä käytettäessä tomusokeria tarvitaan enemmän. Valuta kuorrutetta lusikan avulla donitsin yhdelle reunalle. Ripottele saman tien päälle suklaarouhetta.
Resepti ja kuva: Kinuskikissa
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.