Chili-inkiväärisima

Chilin ystävien suosikkisima! Pirteää makua simaan antaa myös tuore inkivääri.

noin 2 litraa

1 vrk + n. 7 vrk

Arviot (168 kpl)

Ainekset

noin 2–3 cm pala tuoretta inkivääriä
2 punaista chiliä
1 luomusitruunan kuori ja mehu
125 g Dansukker Fariinisokeria
125 g Dansukker Taloussokeria
2 l vettä
tuorehiivaa, pienen herneen kokoinen pala

Pullotukseen: sokeria, rusinoita

Ohjeet

1. Kuori ja raasta inkivääri. Pese chilit ja sitruuna huolellisesti. Halkaise chilit ja poista siemenet. Leikkaa sitruunan keltainen kuoriosa talteen kuorimaveitsellä ja purista mehu.

2. Pane sokerit isoon astiaan.

3. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää joukkoon inkivääri, chili ja sitruunankuoret, kiehauta ja kaada seos sokereiden päälle. Anna sokerin liueta nesteeseen ja lisää sitruunan mehu.

4. Anna nesteen jäähtyä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva pieneen nestetilkkaan ja sekoita joukkoon. Peitä kannella ja anna siman käydä huoneenlämmössä noin vuorokausi.

5. Siivilöi ja pullota sima puhtaisiin pulloihin. Lisää pulloihin 1 tl sokeria ja muutama rusina. Pane pullot jääkaappiin ja anna siman käydä noin viikko.

Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, älä käytä liian tiukkaa korkkia.

Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Säilytä sima jääkaapissa ja käytä noin viikon kuluessa.

Vinkki!
Jos haluat vahvemman chilin maun, silppua chilit halkaisemisen jälkeen.


Resepti / Blogi: Sweet food o mine

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.