Caramel Cheesecake

Uunissa paistettava makoisa kinuskijuustokakku kanelinmakuisella keksipohjalla.

10–12 annosta

1½ tuntia

Arviot (288 kpl)

Ainekset

Pohja
12 Digestive-keksiä
75 g sulatettua voita tai margariinia
1 rkl kanelia

Täyte
600 g maustamatonta tuorejuustoa
2 ½ dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
½ luomusitruunan raastettu kuori
4 isoa munaa
1 ½ dl kuohukermaa

Kinuskikastike
2 dl kuohukermaa
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
100 g voita tai margariinia
½ tl Dansukker Vaniljasokeria

Ohjeet

Aloita kinuskikastikkeesta. Sekoita kuohukerma, sokeri, voi ja siirappi kattilassa. Keitä, kunnes kastike sakenee. Sekoita joukkoon vaniljasokeri.

Vinkki!
Mikäli haluat makeansuolaisen kastikkeen, lisää joukkoon 1 rkl merisuolahiutaleita.

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu rasva ja kaneli. Leikkaa irtopohjaisen kakkuvuoan (halk. 24–26 cm) pohjalle leivinpaperista pohjan kokoinen ympyrä. Painele keksiseos pohjalle. Nosta kylmään siksi aikaa kun valmistat täytteen.

Sekoita kulhossa tuorejuusto, sokerit ja sitruunankuoriraaste. Lisää munat ja kuohukerma sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan. Valuta n. 1 dl kinuskikastiketta päälle ja pyörittele se kevyesti haarukalla täytteen joukkoon. Pane loppukastike jääkaappiin odottelemaan tarjoiluhetkeä.

Paista 175 oC uunin keskiosassa noin 60 minuuttia tai kunnes täyte hyytyy. Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja nosta jääkaappiin. Poista vuoka jäähtyneen kakun ympäriltä. Siirrä tarjoiluvadille ja valuta pinnalle kinuskikastiketta.

Vinkki!
Mikäli kastike on liian paksua, saat siitä juoksevamman lämmittämällä hetken mikroaaltouunissa tai kattilassa, lisää tarvittaessa tilkka kermaa ja kiehauta.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!