Ainekset
Pohja
12 Digestive-keksiä
75 g sulatettua voita tai margariinia
1 rkl kanelia
Täyte
600 g maustamatonta tuorejuustoa
2 ½ dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
½ luomusitruunan raastettu kuori
4 isoa munaa
1 ½ dl kuohukermaa
Kinuskikastike
2 dl kuohukermaa
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
100 g voita tai margariinia
½ tl Dansukker Vaniljasokeria
Ohjeet
Aloita kinuskikastikkeesta. Sekoita kuohukerma, sokeri, voi ja siirappi kattilassa. Keitä, kunnes kastike sakenee. Sekoita joukkoon vaniljasokeri.
Vinkki!
Mikäli haluat makeansuolaisen kastikkeen, lisää joukkoon 1 rkl merisuolahiutaleita.
Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu rasva ja kaneli. Leikkaa irtopohjaisen kakkuvuoan (halk. 24–26 cm) pohjalle leivinpaperista pohjan kokoinen ympyrä. Painele keksiseos pohjalle. Nosta kylmään siksi aikaa kun valmistat täytteen.
Sekoita kulhossa tuorejuusto, sokerit ja sitruunankuoriraaste. Lisää munat ja kuohukerma sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan. Valuta n. 1 dl kinuskikastiketta päälle ja pyörittele se kevyesti haarukalla täytteen joukkoon. Pane loppukastike jääkaappiin odottelemaan tarjoiluhetkeä.
Paista 175 oC uunin keskiosassa noin 60 minuuttia tai kunnes täyte hyytyy. Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja nosta jääkaappiin. Poista vuoka jäähtyneen kakun ympäriltä. Siirrä tarjoiluvadille ja valuta pinnalle kinuskikastiketta.
Vinkki!
Mikäli kastike on liian paksua, saat siitä juoksevamman lämmittämällä hetken mikroaaltouunissa tai kattilassa, lisää tarvittaessa tilkka kermaa ja kiehauta.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?