Ainekset
4 munanvalkuaista
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl manteli- tai pähkinärouhetta
1 dl mantelijauhetta
½ dl maissitärkkelystä
Täyte
1 dl vispikermaa
100 g maitorahkaa
130 g valkosuklaata
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
(Dansukker Siro erikoishienoa sokeria)
1 pieni prk säilykemangoa tai -persikoita
Pinnalle
50 g tummaa suklaata
1–2 rkl Dansukker Tomusokeria
Ohjeet
Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Laita valkuaiset kulhoon ja vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Sekoita lopuksi varovasti joukkoon manteli- tai pähkinärouhe, mantelijauhe ja maissitärkkelys. Laita seos pursotinpussiin ja pursota tankoja leivinpaperilla vuoratulle uunipellille vieriviereen. Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Valmista täyte. Vaahdota vispikerma. Vatkaa joukkoon maitorahka. Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Sekoita valkosuklaa ja vaniljasokeri rahkaseokseen. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa sokeria.
Levitä täyte torttulevylle. Paloittele pinnalle valutetut säilykemangot tai -persikat. Käännä leivinpaperia apuna käyttäen rullalle ja nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Paloittele tumma suklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Laita suklaa kertakäyttöiseen pursotinpussiin ja leikkaa päähän pieni aukko. Pursota ohuita suklaaraitoja tortun pinnalle. Siivilöi pinnalle hieman tomusokeria.
Vinkki!
Käytä täytteessä sesongin marjoja tai hedelmiä.
Tarkista käyttämäsi suklaan gluteenittomuus, kun tarjoat leivonnaista keliaakikolle.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
![Britakakku](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fbritakakku.jpg&width=640&format=webp)
Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.
![Mustikkasuukkojäätelö](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fsyltgrottsglass.jpg&width=640&format=webp)
Tee itse jäätelöä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.
![Limettipannacotta](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fvaniljpannacotta.jpg&width=640&format=webp)
Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.
![Tee itse hilloa ja mehua](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fInspiration%2fhillo_fiilis2.jpg&width=640&format=webp)
Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.
![Mökkiläisen mustikkapiiras](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2ffi-m-mustikkapiirakka.jpg&width=640&format=webp)
Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.
![Kevyt viinimarja-minttuvaahto](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fredcurrant_mint.jpg&width=640&format=webp)
Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.