Budapest-leivos

Gluteeniton Budapest-leivos on hurmaava klassikkoleivonnainen mantelimarenkipohjalla ja kermaisella hedelmätäytteellä.

6–8 annosta

1 tunti

Arviot (161 kpl)

Ainekset

4 munanvalkuaista
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl manteli- tai pähkinärouhetta
1 dl mantelijauhetta
½ dl maissitärkkelystä

Täyte
1 dl vispikermaa
100 g maitorahkaa
130 g valkosuklaata
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
(Dansukker Siro erikoishienoa sokeria)
1 pieni prk säilykemangoa tai -persikoita

Pinnalle
50 g tummaa suklaata
1–2 rkl Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Laita valkuaiset kulhoon ja vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Sekoita lopuksi varovasti joukkoon manteli- tai pähkinärouhe, mantelijauhe ja maissitärkkelys. Laita seos pursotinpussiin ja pursota tankoja leivinpaperilla vuoratulle uunipellille vieriviereen. Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Valmista täyte. Vaahdota vispikerma. Vatkaa joukkoon maitorahka. Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Sekoita valkosuklaa ja vaniljasokeri rahkaseokseen. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa sokeria.

Levitä täyte torttulevylle. Paloittele pinnalle valutetut säilykemangot tai -persikat. Käännä leivinpaperia apuna käyttäen rullalle ja nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Paloittele tumma suklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Laita suklaa kertakäyttöiseen pursotinpussiin ja leikkaa päähän pieni aukko. Pursota ohuita suklaaraitoja tortun pinnalle. Siivilöi pinnalle hieman tomusokeria.

Vinkki!
Käytä täytteessä sesongin marjoja tai hedelmiä.

Tarkista käyttämäsi suklaan gluteenittomuus, kun tarjoat leivonnaista keliaakikolle.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.