Budapest-leivos vadelma-persikkatäytteellä - Dansukker

Budapest-leivos vadelmahillo-persikkatäytteellä

8 annosta 1 tunti
Tässä Budapest-leivoksessa on tumma, hasselpähkinän makuinen marenkipohja ja vadelmahillo-persikkatäyte.
Budapest-leivos vadelmahillo-persikkatäytteellä
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Vadelmahillo

    • 200 g vadelmia
    • 100 g Dansukker Hillosokeria

    Leivospohja

    • 5 kananmunan valkuaista
    • 3 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 150 g kokonaisia hasselpähkinöitä (tai valmista hasselpähkinäjauhetta)
    • 1 dl vehnäjauhoja
    • 2 rkl kaakaojauhetta

    Täyte

    • 3 dl kermaa
    • 2 persikkaa

    Koristeluun

    • 50 g tummaa suklaata
    • tuoreita vadelmia

    Tee vadelmahillo mieluiten edellisenä päivänä. Sekoita ainekset kattilassa, kuumenna ja keitä 10 minuuttia. Hämmennä välillä, lusikoi mahdollinen vaahto pinnalta pois. Purkita puhtaaseen, kuumennettuun purkkiin. Sulje hyvin ja säilytä kylmässä.

    Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten.

    Jauha hasselpähkinät. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja kaakaojauhe. Kääntele seos varovasti valkuaisvaahtoon.

    Laita seos pursotinpussiin ja pursota tankoja leivinpaperilla vuoratulle uunipellille vieriviereen.

    Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

    Kumoa pohja leivinpaperin päälle jäähtymään. Irrota varovasti paistoleivinpaperi. Levitä hillo tasaisesti pohjan päälle.

    Vatkaa kerma vaahdoksi. Huuhtele persikat, poista kivet ja paloittele pieniksi paloiksi. Levitä kermavaahto ja persikanpalat hillon päälle. Käännä leivinpaperia apuna käyttäen rullalle.

    Sulata suklaa ja pursota ohuita suklaaraitoja tortun pinnalle. Koristele tuoreilla vadelmilla.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker

    ;