Ainekset
Vadelmahillo
200 g vadelmia
100 g Dansukker Hillosokeria
Leivospohja
5 kananmunan valkuaista
3 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
150 g kokonaisia hasselpähkinöitä (tai valmista hasselpähkinäjauhetta)
1 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
Täyte
3 dl kermaa
2 persikkaa
Koristeluun
50 g tummaa suklaata
tuoreita vadelmia
Ohjeet
Tee vadelmahillo mieluiten edellisenä päivänä. Sekoita ainekset kattilassa, kuumenna ja keitä 10 minuuttia. Hämmennä välillä, lusikoi mahdollinen vaahto pinnalta pois. Purkita puhtaaseen, kuumennettuun purkkiin. Sulje hyvin ja säilytä kylmässä.
Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten.
Jauha hasselpähkinät. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja kaakaojauhe. Kääntele seos varovasti valkuaisvaahtoon.
Laita seos pursotinpussiin ja pursota tankoja leivinpaperilla vuoratulle uunipellille vieriviereen.
Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
Kumoa pohja leivinpaperin päälle jäähtymään. Irrota varovasti paistoleivinpaperi. Levitä hillo tasaisesti pohjan päälle.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Huuhtele persikat, poista kivet ja paloittele pieniksi paloiksi. Levitä kermavaahto ja persikanpalat hillon päälle. Käännä leivinpaperia apuna käyttäen rullalle.
Sulata suklaa ja pursota ohuita suklaaraitoja tortun pinnalle. Koristele tuoreilla vadelmilla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?