Budapest-leivos vadelmahillo-persikkatäytteellä

Tässä Budapest-leivoksessa on tumma, hasselpähkinän makuinen marenkipohja ja vadelmahillo-persikkatäyte.

8 annosta

PT55M

1 tunti

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Vadelmahillo
200 g vadelmia
100 g Dansukker Hillosokeria

Leivospohja
5 kananmunan valkuaista
3 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
150 g kokonaisia hasselpähkinöitä (tai valmista hasselpähkinäjauhetta)
1 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta

Täyte
3 dl kermaa
2 persikkaa

Koristeluun
50 g tummaa suklaata
tuoreita vadelmia

Ohjeet

Tee vadelmahillo mieluiten edellisenä päivänä. Sekoita ainekset kattilassa, kuumenna ja keitä 10 minuuttia. Hämmennä välillä, lusikoi mahdollinen vaahto pinnalta pois. Purkita puhtaaseen, kuumennettuun purkkiin. Sulje hyvin ja säilytä kylmässä.

Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten.

Jauha hasselpähkinät. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja kaakaojauhe. Kääntele seos varovasti valkuaisvaahtoon.

Laita seos pursotinpussiin ja pursota tankoja leivinpaperilla vuoratulle uunipellille vieriviereen.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

Kumoa pohja leivinpaperin päälle jäähtymään. Irrota varovasti paistoleivinpaperi. Levitä hillo tasaisesti pohjan päälle.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Huuhtele persikat, poista kivet ja paloittele pieniksi paloiksi. Levitä kermavaahto ja persikanpalat hillon päälle. Käännä leivinpaperia apuna käyttäen rullalle.

Sulata suklaa ja pursota ohuita suklaaraitoja tortun pinnalle. Koristele tuoreilla vadelmilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.