Budapest-leivos vadelmahillo-persikkatäytteellä

Tässä Budapest-leivoksessa on tumma, hasselpähkinän makuinen marenkipohja ja vadelmahillo-persikkatäyte.

8 annosta

PT55M

1 tunti

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Vadelmahillo
200 g vadelmia
100 g Dansukker Hillosokeria

Leivospohja
5 kananmunan valkuaista
3 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
150 g kokonaisia hasselpähkinöitä (tai valmista hasselpähkinäjauhetta)
1 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta

Täyte
3 dl kermaa
2 persikkaa

Koristeluun
50 g tummaa suklaata
tuoreita vadelmia

Ohjeet

Tee vadelmahillo mieluiten edellisenä päivänä. Sekoita ainekset kattilassa, kuumenna ja keitä 10 minuuttia. Hämmennä välillä, lusikoi mahdollinen vaahto pinnalta pois. Purkita puhtaaseen, kuumennettuun purkkiin. Sulje hyvin ja säilytä kylmässä.

Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten.

Jauha hasselpähkinät. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja kaakaojauhe. Kääntele seos varovasti valkuaisvaahtoon.

Laita seos pursotinpussiin ja pursota tankoja leivinpaperilla vuoratulle uunipellille vieriviereen.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

Kumoa pohja leivinpaperin päälle jäähtymään. Irrota varovasti paistoleivinpaperi. Levitä hillo tasaisesti pohjan päälle.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Huuhtele persikat, poista kivet ja paloittele pieniksi paloiksi. Levitä kermavaahto ja persikanpalat hillon päälle. Käännä leivinpaperia apuna käyttäen rullalle.

Sulata suklaa ja pursota ohuita suklaaraitoja tortun pinnalle. Koristele tuoreilla vadelmilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?