Browniepizza

Kesän paras jälkiruoka yhdistää suklaan ja marjat. Leivo suklaabrownie pizzan muotoon ja herkuttele! Browniepizza maistuu vaikka grilli-illan jälkkärinä.

10 annosta

1,5 tuntia

Arviot (29 kpl)

Ainekset

Marjavaahto

200 g tuoreita tai pakastemarjoja

1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia

2 dl kuohukermaa

Browniepohja

100 g tummaa suklaata

75 g voita tai margariinia

2 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria

1 kananmuna

1 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

Pinnalle

4–5 dl tuoreita marjoja tai maun mukaan

(tuoretta minttua tai sitruunamelissaa)

Ohjeet

1. Sekoita pilkotut (kohmeiset) marjat ja hyytelösokeri Multi kattilassa, kuumenna kiehuvaksi ja keitä minuutti. Jäähdytä kylmässä.

2. Vaahdota kerma ja sekoita kylmä marjahyytelö joukkoon. Vatkaa käsin, jotta saat marjaseoksesta hieman paksumman. Laita jääkaappiin odottamaan.

3. Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Leivinpaperoi uunipelti.

4. Sulata suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä, nosta sivuun liedeltä.

5. Vaahdota kananmuna ja muscovadosokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon voi-suklaaseos sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet.

6. Levitä taikina ympyräksi keskelle uunipeltiä, jätä leviämisvara. Paista uunin keskitasolla noin 7–10 minuuttia (mitä paksumpi brownie, sitä pidempi paistoaika). Anna jäähtyä.

7. Levitä marjavaahto jäähtyneen browniepizzan päälle ja ripottele pinnalle runsaasti tuoreita marjoja. Koristele halutessasi mintulla tai sitruunamelissalla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä arkiseen tai juhlavaan kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Kuumaa juomaa

Irish coffee on lämmittävä kahvijuomaklassikko fariinisokerilla, viskillä ja kermavaahdolla.