Browniepizza - Dansukker

Browniepizza

10 annosta 1,5 tuntia
Kesän paras jälkiruoka yhdistää suklaan ja marjat. Leivo suklaabrownie pizzan muotoon ja herkuttele! Browniepizza maistuu vaikka grilli-illan jälkkärinä.
Browniepizza
Arvioi: (25kpl)

Ainekset

    Marjavaahto

    • 200 g tuoreita tai pakastemarjoja
    • 1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
    • 2 dl kuohukermaa

    Browniepohja

    • 100 g tummaa suklaata
    • 75 g voita tai margariinia
    • 2 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
    • 1 kananmuna
    • 1 1/2 dl vehnäjauhoja
    • 1/2 tl leivinjauhetta
    • ripaus suolaa

    Pinnalle

    • 4–5 dl tuoreita marjoja tai maun mukaan
    • (tuoretta minttua tai sitruunamelissaa)

    1. Sekoita pilkotut (kohmeiset) marjat ja hyytelösokeri Multi kattilassa, kuumenna kiehuvaksi ja keitä minuutti. Jäähdytä kylmässä.

    2. Vaahdota kerma ja sekoita kylmä marjahyytelö joukkoon. Vatkaa käsin, jotta saat marjaseoksesta hieman paksumman. Laita jääkaappiin odottamaan.

    3. Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Leivinpaperoi uunipelti.

    4. Sulata suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä, nosta sivuun liedeltä.

    5. Vaahdota kananmuna ja muscovadosokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon voi-suklaaseos sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet.

    6. Levitä taikina ympyräksi keskelle uunipeltiä, jätä leviämisvara. Paista uunin keskitasolla noin 7–10 minuuttia (mitä paksumpi brownie, sitä pidempi paistoaika). Anna jäähtyä.

    7. Levitä marjavaahto jäähtyneen browniepizzan päälle ja ripottele pinnalle runsaasti tuoreita marjoja. Koristele halutessasi mintulla tai sitruunamelissalla.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker

    ;