Ainekset
Pohja
100 g voita tai margariinia
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
1/2 dl vettä
(suolaa)
Täyte
1 rkl öljyä
300 g broilerinfileesuikaleita
ripaus suolaa
½ tl rakuunaa
1 sipuli viipaleina
1 porkkana suikaleina
1 tomaatti pieninä kuutioina
1 rkl Dansukker Fariinisokeria
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
200 g paprika-chili- tai muuta tuorejuustoa
100 g juustoraastetta
1 rkl kermaa tai maitoa
Ohjeet
Nypi voi ja kuivat aineet ryynimäiseksi seokseksi. Lisää joukkoon vesi ja sekoita vain sen verran, että ainekset sekoittuvat. Painele taikina halkaisijaltaan noin 24 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Paista 200 asteessa noin kymmenen minuuttia.
Kuumenna öljy pannulla. Paista broilerinfileesuikaleet. Mausta suolalla ja rakuunalla. Lisää joukkoon sipuliviipaleet, porkkanasuikaleet, tomaattikuutiot, fariinisokeri ja hienonnettu valkosipulinkynsi. Kääntele hetki. Levitä seos esipaistetun piiraspohjan päälle.
Sekoita tuorejuusto ja juustoraaste. Jos seos tuntuu paksulta, ohenna tilkalla kermaa tai maitoa. Kaada seos piirastäytteen päälle. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes täyte hyytyy ja on kauniin värinen.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?