Britakakku

10 annosta 1 tunti
Britakakku on kesän ja juhannuksen herkkuleivonnainen! Mikä olisi ihanampi yhdistelmä kuin kakkupohja, rapea marenki ja mansikat. Varaudu suosioon!
Britakakku
Arvioi: (199kpl)

Ainekset

  • 150 g voita tai margariinia
  • 1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 3 munankeltuaista
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1 dl maitoa

Marenki

  • 3 munanvalkuaista
  • 1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Täyte

  • 2 ½ dl vispikermaa
  • 250 g maitorahkaa, tuorejuustoa tai mascarponejuustoa
  • ¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 3 dl tuoreita mansikoita

Pinnalle

  • ½–1 l tuoreita mansikoita
  • minttua tai sitruunamelissaa
  • Dansukker Tomusokeria

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kuohkeaksi. Lisää keltuaiset yksitellen vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi maito. Sekoita taikina tasaiseksi.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Älä pelästy, taikinaa tulee vain ohut kerros.

Valmista marenki.

Vaahdota valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähän kerrallaan voimakkaasti vatkaten. Levitä kuohkea marenki ilmavasti taikinan päälle.

Paista 175-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia.

Jäähdytä ja leikkaa kakkulevy kahteen tai neljään yhtä suureen osaan.

Valmista täyte.

Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon rahka tai tuorejuusto. Mausta sokereilla. Tarkista maku.

Nosta lastaa apuna käyttäen kakkulevyt kerroksittain tarjoiluvadille siten, että laitat väliin kermaseosta ja mansikoita.

Laita pinnalle reilusti mansikoita ja halutessasi minttua tai sitruunamelissaa. Siivilöi päälle vielä tomusokeria. Säilytä torttu jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.

Reseptin on laatinut

Dansukker