Britakakku

Britakakku on kesän ja juhannuksen herkkuleivonnainen! Mikä olisi ihanampi yhdistelmä kuin kakkupohja, rapea marenki ja mansikat. Varaudu suosioon!

10 annosta

1 tunti

Arviot (665 kpl)

Ainekset

150 g voita tai margariinia
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
3 munankeltuaista
1 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 dl maitoa
Marenki
3 munanvalkuaista
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
Täyte
2 ½ dl vispikermaa
250 g maitorahkaa, tuorejuustoa tai mascarponejuustoa
¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
3 dl tuoreita mansikoita
Pinnalle
½–1 l tuoreita mansikoita
minttua tai sitruunamelissaa
Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kuohkeaksi. Lisää keltuaiset yksitellen vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi maito. Sekoita taikina tasaiseksi.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Älä pelästy, taikinaa tulee vain ohut kerros.

Valmista marenki.

Vaahdota valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähän kerrallaan voimakkaasti vatkaten. Levitä kuohkea marenki ilmavasti taikinan päälle.

Paista 175-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia.

Jäähdytä ja leikkaa kakkulevy kahteen tai neljään yhtä suureen osaan.

Valmista täyte.

Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon rahka tai tuorejuusto. Mausta sokereilla. Tarkista maku.

Nosta lastaa apuna käyttäen kakkulevyt kerroksittain tarjoiluvadille siten, että laitat väliin kermaseosta ja mansikoita.

Laita pinnalle reilusti mansikoita ja halutessasi minttua tai sitruunamelissaa. Siivilöi päälle vielä tomusokeria. Säilytä torttu jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.