Britakakku

Britakakku on kesän ja juhannuksen herkkuleivonnainen! Mikä olisi ihanampi yhdistelmä kuin kakkupohja, rapea marenki ja mansikat. Varaudu suosioon!

10 annosta

1 tunti

Arviot (554 kpl)

Ainekset

150 g voita tai margariinia
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
3 munankeltuaista
1 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 dl maitoa
Marenki
3 munanvalkuaista
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
Täyte
2 ½ dl vispikermaa
250 g maitorahkaa, tuorejuustoa tai mascarponejuustoa
¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
3 dl tuoreita mansikoita
Pinnalle
½–1 l tuoreita mansikoita
minttua tai sitruunamelissaa
Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kuohkeaksi. Lisää keltuaiset yksitellen vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi maito. Sekoita taikina tasaiseksi.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Älä pelästy, taikinaa tulee vain ohut kerros.

Valmista marenki.

Vaahdota valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähän kerrallaan voimakkaasti vatkaten. Levitä kuohkea marenki ilmavasti taikinan päälle.

Paista 175-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia.

Jäähdytä ja leikkaa kakkulevy kahteen tai neljään yhtä suureen osaan.

Valmista täyte.

Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon rahka tai tuorejuusto. Mausta sokereilla. Tarkista maku.

Nosta lastaa apuna käyttäen kakkulevyt kerroksittain tarjoiluvadille siten, että laitat väliin kermaseosta ja mansikoita.

Laita pinnalle reilusti mansikoita ja halutessasi minttua tai sitruunamelissaa. Siivilöi päälle vielä tomusokeria. Säilytä torttu jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä arkiseen tai juhlavaan kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Kuumaa juomaa

Irish coffee on lämmittävä kahvijuomaklassikko fariinisokerilla, viskillä ja kermavaahdolla.