Bolognesekastike

Pasta Bolognese eli tomaatti-jauhelihakastike spagetin kera on lapsiperheiden ruokasuosikki.

4 annosta

1 tunti 15 minuuttia

Arviot (278 kpl)

Ainekset

400 g jauhelihaa
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 porkkana raastettuna
50 g juuriselleriä raastettuna
2 rkl tomaattipyreetä
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
3–4 dl vettä
1 rkl Dansukker Ruokokidesokeria
1 tl suolaa
1 tl kuivattua basilikaa
1 tl kuivattua oreganoa
0,5 tl mustapippuria

Ohjeet

Ruskista jauheliha isossa paistinpannussa. Lisää sipuli ja valkosipuli sekä raastettu porkkana ja selleri. Sekoita ja hauduta hetki. Lisää sitten tomaattipyree, tomaattimurska sekä vesi. Mausta sokerilla, suolalla, basilikalla, oreganolla ja mustapippurilla. Sekoita kastike tasaiseksi ja hauduta kannen alla miedolla lämmöllä vähintään 1 tunti. Tarjoile keitetyn pastan kera.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Itse tehdyt joulumakeiset

Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!

Ruokalahjaideat

Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.

Joulun parhaat kahvikakut

Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!

Leivo maistuvat joululeivät

Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.

Herkkuja joulupöytäään

Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?

Joulujuomat

Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.