Berliininmunkit

Ihanan pehmeät ja värikkäästi kuorrutetut berliininmunkit ovat suussa sulavia ja niin vastustamattomia!

PT1H

1½ tuntia

Arviot (40 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
2 munaa
2 tl suolaa
2 tl kardemummaa
noin 14 dl vehnäjauhoja
100–125 g leivontamargariinia
Kuorrutus
2 dl Dansukker Tomusokeria
noin 1 1/2 rkl kuumaa vettä tai sitruunamehua

(elintarvikeväriä)

Ohjeet

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeri, kardemumma ja munat.

2. Lisää 8 dl vehnäjauhoja. Vatkaa muutama minuutti. Lisää loput jauhot vähitellen koko ajan alustaen. Lisää viimeiseksi pehmeä margariini ja jatka alustamista, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

3. Peitä taikina ja anna kohota kaksinkertaiseksi.

4. Leivo kohonneesta taikinasta pieniä pyöreitä pullia. Jos haluat tehdä hillomunkkeja, paina sormella syvennys jokaiseen pullaan, täytä kolo hillolla ja nipistele sitten reunat tiukasti ja hyvin kiinni. Anna munkkien kohota.

5. Uppopaista munkit kuumassa öljyssä kauniin ruskeiksi molemmin puolin.

6. Nosta munkit talouspaperille valumaan.

7. Kuorruta jäähtyneet munkit. 

Huom! Huolehdi, että öljy ei kuumene liikaa. Varaa kansi öljykattilan vierelle. Mikäli öljy syttyy palamaan, tukahduta liekit kattilan kannella, älä käytä vettä. 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?