Ainekset
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
2 munaa
2 tl suolaa
2 tl kardemummaa
noin 14 dl vehnäjauhoja
100–125 g leivontamargariinia
Kuorrutus
2 dl Dansukker Tomusokeria
noin 1 1/2 rkl kuumaa vettä tai sitruunamehua
(elintarvikeväriä)
Ohjeet
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeri, kardemumma ja munat.
2. Lisää 8 dl vehnäjauhoja. Vatkaa muutama minuutti. Lisää loput jauhot vähitellen koko ajan alustaen. Lisää viimeiseksi pehmeä margariini ja jatka alustamista, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.
3. Peitä taikina ja anna kohota kaksinkertaiseksi.
4. Leivo kohonneesta taikinasta pieniä pyöreitä pullia. Jos haluat tehdä hillomunkkeja, paina sormella syvennys jokaiseen pullaan, täytä kolo hillolla ja nipistele sitten reunat tiukasti ja hyvin kiinni. Anna munkkien kohota.
5. Uppopaista munkit kuumassa öljyssä kauniin ruskeiksi molemmin puolin.
6. Nosta munkit talouspaperille valumaan.
7. Kuorruta jäähtyneet munkit.
Huom! Huolehdi, että öljy ei kuumene liikaa. Varaa kansi öljykattilan vierelle. Mikäli öljy syttyy palamaan, tukahduta liekit kattilan kannella, älä käytä vettä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Onnea isälle!
Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Letut, pannukakut ja vohvelit
Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!