Berliininmunkit

Ihanan pehmeät ja värikkäästi kuorrutetut berliininmunkit ovat suussa sulavia ja niin vastustamattomia!

1½ tuntia

Arviot (40 kpl)

Ainekset

5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
2 munaa
2 tl suolaa
2 tl kardemummaa
noin 14 dl vehnäjauhoja
100–125 g leivontamargariinia
Kuorrutus
2 dl Dansukker Tomusokeria
noin 1 1/2 rkl kuumaa vettä tai sitruunamehua

(elintarvikeväriä)

Ohjeet

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeri, kardemumma ja munat.

2. Lisää 8 dl vehnäjauhoja. Vatkaa muutama minuutti. Lisää loput jauhot vähitellen koko ajan alustaen. Lisää viimeiseksi pehmeä margariini ja jatka alustamista, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

3. Peitä taikina ja anna kohota kaksinkertaiseksi.

4. Leivo kohonneesta taikinasta pieniä pyöreitä pullia. Jos haluat tehdä hillomunkkeja, paina sormella syvennys jokaiseen pullaan, täytä kolo hillolla ja nipistele sitten reunat tiukasti ja hyvin kiinni. Anna munkkien kohota.

5. Uppopaista munkit kuumassa öljyssä kauniin ruskeiksi molemmin puolin.

6. Nosta munkit talouspaperille valumaan.

7. Kuorruta jäähtyneet munkit. 

Huom! Huolehdi, että öljy ei kuumene liikaa. Varaa kansi öljykattilan vierelle. Mikäli öljy syttyy palamaan, tukahduta liekit kattilan kannella, älä käytä vettä. 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.