Ainekset
Pohja
200 g voita tai margariinia
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 muna
4 dl vehnäjauhoja
(tilkka vettä tai kermaa)
Täyte
2 dl kuohukermaa
¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 ½ rkl perunajauhoja
2 munankeltuaista
Lisäksi
150 g voita tai margariinia
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Kuorrute
4 dl Dansukker Tomusokeria
3–4 rkl vettä
Ohjeet
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon vielä vehnäjauhot. Mikäli taikina tuntuu murumaiselta, eikä tasaiselta, lisää joukkoon tilkka vettä tai kermaa, jotta saat muotoiltavan taikinan.
Pyöritä taikina tasapaksuksi tangoksi ja jaa 25 yhtä suureen osaan. Pyöritä pieniksi palloiksi. Laita pallot voideltuihin metallisiin vuokiin tai pieniin metallisiin muffinivuokiin. Painele taikina vuokien pohjille ja reunoille.
Paista pohjia 175 asteessa 10–15 minuuttia.
Irrota hieman jäähtyneet leivospohjat vuoista ja anna jäähtyä.
Valmista täyte.
Mittaa kattilaan kerma, sokeri, perunajauhot ja keltuaiset. Kuumenna liedellä sekoittaen, kunnes neste pulpahtaa ja kastike on sakea. Jäähdytä kastike kylmäksi jääkaapissa.
Vaahdota pehmeä voi ja vaniljasokeri kuohkeaksi sähkövatkaimella. Lisää joukkoon kylmä kastike vatkaten.
Pursota seos leivospohjille ja tasoita.
Valmista kuorrute. Sekoita tomusokeriin väriä ja vettä vähän kerrallaan, kunnes saat paksun tahnan. Lusikoi tahna bebeille ja levitä pinnalle siten, että täyte jää piiloon. Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.