Bebet

Itse valmistetut bebet ovat ihastuttavan makuisia ja kauniin värisiä. Valmistuskin on helppoa, kun paistat leivospohjat etukäteen.

25 kpl

1 tunti 20 minuuttia

Arviot (10 kpl)

Ainekset

Pohja
200 g voita tai margariinia
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 muna
4 dl vehnäjauhoja
(tilkka vettä tai kermaa)
Täyte
2 dl kuohukermaa
¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 ½ rkl perunajauhoja
2 munankeltuaista
Lisäksi
150 g voita tai margariinia
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Kuorrute
4 dl Dansukker Tomusokeria
3–4 rkl vettä

Ohjeet

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon vielä vehnäjauhot. Mikäli taikina tuntuu murumaiselta, eikä tasaiselta, lisää joukkoon tilkka vettä tai kermaa, jotta saat muotoiltavan taikinan.

Pyöritä taikina tasapaksuksi tangoksi ja jaa 25 yhtä suureen osaan. Pyöritä pieniksi palloiksi. Laita pallot voideltuihin metallisiin vuokiin tai pieniin metallisiin muffinivuokiin. Painele taikina vuokien pohjille ja reunoille.

Paista pohjia 175 asteessa 10–15 minuuttia.

Irrota hieman jäähtyneet leivospohjat vuoista ja anna jäähtyä.

Valmista täyte.

Mittaa kattilaan kerma, sokeri, perunajauhot ja keltuaiset. Kuumenna liedellä sekoittaen, kunnes neste pulpahtaa ja kastike on sakea. Jäähdytä kastike kylmäksi jääkaapissa.

Vaahdota pehmeä voi ja vaniljasokeri kuohkeaksi sähkövatkaimella. Lisää joukkoon kylmä kastike vatkaten.

Pursota seos leivospohjille ja tasoita.

Valmista kuorrute. Sekoita tomusokeriin väriä ja vettä vähän kerrallaan, kunnes saat paksun tahnan. Lusikoi tahna bebeille ja levitä pinnalle siten, että täyte jää piiloon. Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.