BBQ-kastike

Vie grillijuhliin tuliaisiksi itsetehtyä BBQ-kastiketta. Se on valmistettu mm. pekonista, säilyketomaatista ja mausteista.

PT55M

1 tunti

Arviot (6 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

120–150 g pekonikuutioita
1 iso sipuli kuutioina
3 rkl soijakastiketta
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
500 g paseerattua tomaattia
3 rkl tomaattipyreetä
¾ dl Dansukker Tummaa Muscovado ruokosokeria
2 rkl Dansukker Fariinisokeria
2 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
1 rkl chilijauhetta
2 rkl sinappijauhetta
2 tl paprikajauhetta
1 ½ tl savusuolaa
2 maustemitallista jauhettua neilikkaa
1 maustemitallinen cayennenpippuria

Ohjeet

Ruskista pekoni kattilassa. Lisää sipuli ja kuullota. Lisää loput aineet ja anna kiehua hiljalleen noin 45 minuuttia, silloin tällöin sekoittaen, kunnes kastike on sakeutunut. Purkita ja säilytä jääkaapissa.

Vinkki!
Vie grillijuhliin tuliaisiksi itsetehtyä BBQ-kastiketta.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?