Basilikapannacotta suklaapohjalla

Basilikalla maustetut pannacotat kumotaan tummalle kakkupohjalle ja koristellaan tuoreilla vadelmilla.

6 hengelle

PT1H

2 tuntia

Arviot (33 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pohja
2 kananmunaa
1 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kiehuvaa vettä
Pannacotta
5 dl kermaa
1 dl hienonnettua tuoretta basilikaa
1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
Koristeluun
2 rkl Dansukker Vaaleaa Siirappia
tuoreita vadelmia
Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Voitele paperi. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään ja lisää varovasti taikinaan yhdessä veden kanssa. Kaada taikina pellille ja paista uunin keskiosassa 250 asteessa noin 5 minuuttia. Kumoa sokeroidulle paperille. Anna jäähtyä. Leikkaa taikinasta pyöreitä kakkuja samalla lasilla, johon teet pannacottaa.

Sekoita kerma, basilika ja hyytelösokeri Multi kattilassa ja keitä 30 sekuntia. Kaada seos kuuteen lasiin. Säilytä jääkaapissa tarjoiluun saakka. Kumoa pannacotta kakkupohjien päälle. Valuta pinnalle siirappia. Koristele tuoreilla vadelmilla. Sirottele vadelmien päälle hieman tomusokeria.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.